Toysdaily 玩具日報

查看: 9203|回復: 32

[改造交流] M a t r i x - Neo <<完成>>

Hello!大家好!分享&#21523;近來忙著幹的Job!!
繼上次 Sunohc大師要請!完成了Matrix Morpheus計畫後,
隨即進入Matrix 裏最重要的角色-Neo-開發
當收到Sunohc大師的Neo頭雕時,同時也得知他的Fans有很多訴求....

根據他各方好友意見,加上自己的感覺,與Sunohc大師的溝通,有幸得到他的信任,作出了一點修改,希望Neo快快反來啦.......:53:

我諗經過你&#21707;權威嚴格的眼光應該知到我改造過那些地方吧!
第一次在硬件上改造頭雕真係步步驚心,幸運地,這次改造.....Pass喇:43:

之後隨即進入製作配件時刻--眼鏡製作
唉!Neo 呢副眼鏡真係難整到抽根:59:因為比較貼面(不是平面),所以現在先製作鏡片部份,參巧相片時Neo不同角度都有很大差異.......
(PS.個Neo頭係改造前練習用&#22021;!Final果兩個正在&#30611;係&#21874;矽膠裏面等出世!)

眼鏡部份未完...待續

而跟住呢隻係Sunohc大師唔叫整我都會死去整&#22021;.....戲裡面Neo超能力擋子彈&#22021;手:no:因為果個Post真係超型呀:!

各方好友!<<Neo>>頭雕色版終於完成喇:43:就算無人欣賞我呀喪自己望住佢真係好感動哦:$
跟住又係人肉上色量產機的苦戰了:59:

係米好似少&#21655;副型超呢!唉!因為首辦打磨很多接觸位實在太易斷,現在唯有整件過複件出來再執:56:
遲下同<Kato裁神>套超型戰鬥服結合再影多的相比大家睇喇!:77:謝賞

Neo眼鏡完成喇!!

人肉量產機開工,Neo正式投產喇>.<

第一隻版完成啦! 雖然進入量產苦戰中,不過都好想向大家分享&#21523;成果!

下個Job&#22021;頭雕會全由自己操刀了!希望順順利啦!到時再同大家為享啦!謝賞!:43:
Very nice!!!

But he should look a bit younger than this......:handshake:
:handshake:雖然只有7成似,但已經很不錯,期待副黑超完成
上色後的第一張正面最似~!:71:
個樣好似年輕左&#21874;,少左份男人&#22021;成熟
really nice!!!!!!!!!!!!!!!!!!! but i am sure that's very expensive!!!
似個人,但一定唔係Neo!
This one is nice!
Is there any scultp master interested to build Keanu Reeves in "SPEED" head sculpt?
支持自己人葛手作FIGURE~提小小意見 我覺得NEO對眼系較為扁同長D 依個頭雕似乎有點大了
支持~~~~已經很不錯~~但有d卡通feel
Life like paint app. Simply awesome.:71:

但我都認為對眼大左小小
努力﹗:71:
後生左,同對眼太精靈...
回復 3# timothy276217

七成咁多:@多謝你呀:43:黑超努力製作中喇!:30:
回復 4# MAX

ThankS Max 兄:35: