Toysdaily 玩具日報

[分享討論] TD近日留言要15字元以上既設定

Set d規舉避免灌水ok的,但太嚴影響想支持一下花心機貼post既ching就唔好啦。
真係好少見灌水
根本無必要set
td好少灌水post, 其實真係無必要咁做
再唔係直接COPY句野有乜意思呢??
國有國法,家有家規,一定要聽話..............................:handshake: if not, like me.....block acc & restart again.

".........................."只需按一下一秒便成了,或":64: :64: :64: "要耐D,三下動作。

但,我想話的是,"讚"己是現今Facebook文化的潮流,TD 冇"Like",只好用":71: ..............................."表示support。

如果TD有"Like"的話,可減大家麻傾了,我的建議正面積極麻?!
Some members just want to increase their levels instead of real sharing.
genesicgaogaiga 發表於 16-7-2011 10:27 PM

講真, 做左 member 有開有回 post, 就算只係 icon post, 都已經有份製造 TD 主要想要既人流.
'攪事' 當然唔啱, 但連 member 回 post d '份量' '質素' 都咁講究, 係咪有 d " 得一想二" 呢 ?

另外, member 升 level 呢 d 論譠手段的確可以 抓住 部份 '小朋友' member 虛榮心既, 在其他 forum 甚至有明顯分別, 例如入買賣區....等等.

但在 TD,
member 升 level 對 member 又有咩 實際 d 既福利區別呢 ? 對 TD 又有咩損失損耗呢?
在 TD, 我唔覺得升 level 有咩咁吸引、矜貴囉, 做乜咁計較呢 ~

:38:
其實都有d人覺得頭銜愈高就愈威,想係好短時間有高d頭銜,好多post都係"正呀",:71:,pass之類留言,有時出post見到呢d回覆,都覺得幾無癮:67:
真係好少見灌水
根本無必要set
fire526438 發表於 17-7-2011 07:37 PM

不過之前又真的有些ching洗到主版一列最後回覆都是他們, 全都是icon回覆...
...雖然不知道當中有多少是真心多謝其他ching分享....:(

btw我也覺得set了限制都沒啥功用....
其實係有方法唔使打15個字既....
verywai 發表於 16-7-2011 08:43 PM

Work 喎                                                                                thanks :64:
Work 喎                                                                                thanks :6 ...
cwpp 發表於 18-7-2011 13:30

:he:                                 
講真, 做左 member 有開有回 post, 就算只係 icon post, 都已經有份製造 TD 主要想要既人流.
'攪事' ...
cwpp 發表於 18-7-2011 12:50 PM
"member 升 level 呢 d 論譠手段的確可以 抓住 部份 '小朋友' member 虛榮心既, 在其他 forum 甚至有明顯分別, 例如入買賣區...."

溫馨小提示:64:
我地一班來左TD好耐的會員或許唔知,我被重新來過之後先知,新會員是冇PM,冇得post URL,又冇得search或睇其從c hing的資料,升到某Level先得,所以不只是 '小朋友' member 虛榮心的問題。

我而家被重新來過之後都冇PM,冇得post URL,又冇得search或睇其從c hing的資料!:79:
"member 升 level 呢 d 論譠手段的確可以 抓住 部份 '小朋友' member 虛榮心既, 在其他 forum 甚至有明顯分 ...
無明: 發表於 19-7-2011 12:22 PM

真係好不幸 :64:
為 TD、為自己, 咁你努力 d 啦~
"member 升 level 呢 d 論譠手段的確可以 抓住 部份 '小朋友' member 虛榮心既, 在其他 forum 甚至有明顯分 ...
無明: 發表於 19-7-2011 12:22

咩事要重新來過?:?
其實講咁多做什麼呢:(

(真人真事)
上week 我公司開大會..有同事..咀JJ ....寸公司D rule
講左好耐...

最後...大老闆好大力拍枱講: 呢d係公司規矩..如果不同意..可今日拿信給公司resign
條友即時死dog..

我野就講完......不過我唔夠字...只會打 "............................."

take it easy la..:43:

回復 57# verywai

(真人真事)
上week 我公司開大會..有同事..咀JJ ....寸公司D rule
講左好耐...

我咪就好似滴滴仔話個條白痴仔咁羅..........

成個375主題區都富貴了,再講就再"被重新"了,閉咀lu:64:
認同

您的帖子長度不符合要求。 當前長度: 4 字節系統限制: 15 到 10000 字節

你睇下
咁就搞掂啦
有咩意思
哈哈哈