Toysdaily 玩具日報

[分享討論] TD近日留言要15字元以上既設定

Warn?停版?:38:

我唔上TD唔會死,但TD需要人流。

我又真係唔覺得邊個forum「I agree」會比人warn或停版咁惡...  見識少...

見識了
我唔係好肯定呢個係「主流論壇」 :64:
15字 is too long... I am so lazy to type.... and so sleepy....:sleep::sleep::sleep:

其實係TD灌水有咩用?
TD唔似其他forum咁,需要hide迫人回文
入到黎都係分享一下
e家限字數,搞到好似萌化班pk強調回文非公式化
可能按個洋蔥頭,部分人認為灌水
但一個小小洋蔥頭已經表達對作者的支持
有時"感覺"係好難用文字表達
:36:                                          
其實係有方法唔使打15個字既....:he:
可喜可賀可喜可賀
啱啱上面... 8個全形中文字就有16字元... 啱啱好啦... :34:
咁一係叫版主玩扣灌水POST就扣分, 如果唔係有乜辦法?
bad-aries 發表於 16/7/2011 12:51

It is difficult for us to screen all posts.
咁講真, 打多幾隻字係咪真係咁煩?
喺D post 入面係咁出表情或者就咁 "................." 就當 Repl ...
SuperBus 發表於 16/7/2011 13:47

Some members just want to increase their levels instead of real sharing.
其實係TD灌水有咩用?
TD唔似其他forum咁,需要hide迫人回文
入到黎都係分享一下
e家限字數,搞到好似萌化班 ...
fire526438 發表於 16-7-2011 07:17 PM

個人的確係咁...  

有時人地影幾幅相好靚    一個表情就可以表示讚賞  :love:

要打夠十五個字,咪又係「我覺得你影得好靚呀 thanks」之類

又,升level有咩用?真心問。又冇話upload相多d quota,又唔覺有d咩低level睇唔倒。
頭像被屏蔽
spacebar 都可以

:45:

不過 講真
其實作用不大
我以前都做個D細壇既admin
只要有hide既功能,我可以絕對話你知,D人係變態咖=口=
根本版主係唔會有可能夠人手去每個post都睇有無人呃post之類既野

當你無hide post
當你一般中小論壇人流 每小時5千人流左右
2%人出post都100個post
訓覺時間 我當你每個鐘少人出post 就三十個post計啦
第二朝起身都有2百幾個post要你理
點頂 真係唔洗做咩
少少地當你三十個版 四個版主online都做唔切
因為唔係區域版主/總版主以上 係管唔到其他區既post既...

無可能阻止到呃post
只求做好個壇 等D高質素既會員加入..