Toysdaily 玩具日報

樓主: gundamrx782

[分享討論] 睇左變形金剛電影3既入黎討論啦~~~

看後感....由於第二集太唔電, 呢集感覺好好多~
唔計之後d bug, 劇情犯駁之外. 用登月黎講發現宇宙有其他物種呢個point我覺得幾好
打鬥場面多左慢鏡, 清楚好多~
好多士兵"主觀view", 係咪出game用:DD
麥sir一如既往都係要同人講佢係megatron....而最後麥sir果對文哥番話:"沒有我, 你柯柏文又係咩野"其實係同禦天敵講得...."心想:俾你殺左文哥, 咁我麥sir又係d咩野黎!!!"所以呢個世界只可以文哥俾麥sir殺or麥sir殺左文哥only.....

最後最大驚喜係有麥高維治~~~~~~~~~~
No ShyHammer appear at all!  

And, I expected I will see the Ultimate Optimus at the end bu ...
Douglas.M.Saint 發表於 3-7-2011 05:42 PM

首先出隻戲院版blu-ray,隔兩個月就出加長版,再等多幾個月又出director cut...:cool:
我女人話: "麥SIR 個頭一開始就爛成咁, 個腦梗係轉數慢架啦, 唔夠打係正路喎 !"

一次過睇返晒5, 有好多野都想分享下, 可以答得有D, 家唔好介意

首先係我同成班FD睇完都覺得佢今次個3D做得唔錯, 而且佢做得比之前任何一套3D都好, 之前個D 3D係就係好3D, 不過就好似我個FD咁講, 好似睇緊立體聖誕咭咁一層層, 好假, 但今次個做得好好,唔會好一層層咁 (連之前阿凡達都係一層層) , 而且佢專登為今次套戲重新整過眼鏡(之前佢係官網講左話D人反映3D唔夠光同唔夠清, 今次好左, 睇完2個幾鍾對眼都唔攰

好啦, 講返套戲, 首先, 導演已經一早講晴唔會再有第4, 當然係講佢唔會再拍啦, D有無人接手拍D前傳呀, OR新系列講洛迪文的話就好難講

今次劇情方面, 的確同意有師兄講有時係唔係幾接到, 例如博派俾人捉晒, 御天敵又好快突然反面, 應該都係因為得2個半鍾的關係CUT左好多(其實一套戲黎講2個半鍾都算多的了)…..

新同伴的確係幾唔顯眼, 幾失望, 藍色被殺的愛因斯坦只出過基地入面同埋死個時,
紅色法拉利係出左設定時D人都以為佢係幻影, 實際係叫DINO, 卡通入面係無呢個角色的, 最出都只係公路放狗一段反面WHEEL同另一隻唔記得叫咩名的, 仲多發揮.刀其實大家諗下就知, 又唔怪得大隻少戲份的, 全部機械人都係cg
,
又要配合埋真人, 咁多部件郁, 2隻細的會易好多慳好多錢同時間

鐵皮死得真係好慘, 但估唔到之後連一句都無交代…..御天敵係咪真係好勁我又唔係好覺, 一開波已經俾文哥隊左一野左心口, 不過佢勝在有2頭長劍同大盾打得又擋得, 加上佢同博派打時其實佢係有叫天空的幫手的, 之後都要邊打邊走, 不過俾文哥捉返0….

文哥開頭唔係唔夠打, 而係都未正式埋牙震蕩波就閃人了, 因為佢什文哥搶返桃電廠個著野, 應該係話, 跟本係狂派圈套, 大家記唔記得狂派跟本就係要俾文哥知道月球上面有野, 要文哥去用火源種去救返御天敵而俾鋼纜KICK住個度真係幾O, 無人打佢不特止, 佢自己隻手都有刀格, 又唔用, 其實係咪專登整個劇情黎俾雷霆拯救隊做下真正拯救任務”? 仲有我見有朋友提到電影無u級文哥, 其實係正常, 一路都無講過話文哥會同貨櫃好似u級咁合體, U級變型比L級天簡單, 我覺得係出俾D細路玩的, 要飛翼L, 9月啦

SIR又做D敵人最鍾意做的野,偷襲背後, 仲要近距離中, 所以好快KI御天敵都係正常, 之後 SIR同文哥咁正面近戰時好明顯用錯武器啦(), 如果佢好似卡通咁用鎚應該可以拖耐D, 一開波俾\交哥閃開左劈心口扯返出黎再守 身劈多野順勢再拉回斧扯甩頭, 的確係快左D, 但到真係唔係你死就我亡的情況下,
文哥自己傷左仲唔速戰速決咩

之前有好多人都話, 有乜理由麥SIR俾女角講2講就會聽個人類講, 但都好正常吖, 原本佢係大佬, 而家俾人上左位自己做左卒, 係屋頂俾女角見到, 呢度已經俾人覺得麥SIR受屈辱了, 佢要坐返大佬個位, 點都要出黎做低返文哥先得返D民心,
如果唔係就算文哥死左之後佢暗算御天敵, 都無用, 佢只會係另一個星星叫(其實星星叫由G1卡通開始已經對麥SIR做過, 只不過佢唔敢好似電影麥SIR咁大叫, 我只係想要做大佬!!)

PS:大家又有咩新感想?

有冇大大可以話我知 博派果架紅車車叫咩名? 好型呀 (劇中會飛兩條鞭出黎咁)

有冇出過figure????
有冇大大可以話我知 博派果架紅車車叫咩名? 好型呀 (劇中會飛兩條鞭出黎咁)

有冇出過figure????
sildow 發表於 6-7-2011 02:03

458 Ferrari Italia called Dino, no toys yet...and I am looking forward to it but chance is...low low low
458 Ferrari Italia called Dino, no toys yet...and I am looking forward to it but chance is...low ...
SE-ED 發表於 6-7-2011 02:38 AM

有網趾/圖片關於Dino的嗎???
點講都好,麥加登總會有一天復活
首先要係度掉念鐵皮...........鐵皮釘左.........真係好唔開心...........

入正題.....成套戲真係好好, 但略厭結局馬虎左d, 最後三大巨頭一齊出場果幕...交手竟然係一分鐘內完事.......咁難得三大巨頭同一畫面交手, 起碼比返5分鐘打下.....

同埋....御天敵起初咁勁, 柯柏文比佢打到手都斷埋, 點知無喇喇比老麥係背後一野就打到訓底無左大半條人命, 跟住柯柏文執死雞....都算...
御天敵收皮後...........柯柏文又係一野KO老麥.........散場......

真係有D失望, 等到最後見到三個大佬同時出場, 諗住有返幾分鐘打下....點知.....
唯一缺憾.............
回復 67# sildow

i think somebody posted the picture on page 1 or 2
早知睇2D版好過, 成套戲最3D只係班友仔跳降傘果幕, 其他真係無乜3D可言............:*

條女果上唇成日好似貼實個鼻咁.....唔知佢想點:cool:........(megan fox正好多:shiny:)
回復 63# alex_au1978
呢個POINT, 導演都唸唔到, 勁!:x
鐵皮釘左悶左好多 , 我寧願力捷同文哥去完叫醒御天敵

之後比御天敵暗算果個係力捷 , 因為力捷真係完全唔起眼