Toysdaily 玩具日報

樓主: gundamrx782

[分享討論] 睇左變形金剛電影3既入黎討論啦~~~

Before going to the moon, there should be some events (in the novel)
仲有無咗上集女主角蛇腰及(.)(.)跌盪場面!!!!:help:
我遲左少少入場,一睇就講緊美國60年代登月,阿波羅13號太空人踏足月面,請問我miss左幾多野呢?
stonekeung01 發表於 1-7-2011 01:57 AM

其實我都遲入場,睇既應該只係比你早少少,

登月前既事就係斯比頓星上既戰爭,御天敵既船炒左落月球
1講人多過講變形金剛

2條新女完全唔入戲

3大量上集角色離奇消失

4狂派變金剛連名都無,成堆廢鐵兵 ...
eagooz369 發表於 30-6-2011 05:46 PM

7全程講美軍點勁點英,全世界都係柒頭皮
  外星人打到黎,宇宙船滿天飛得美國同佢打
d美軍好令人討厭、變金剛連好似幫美軍賣廣告:53:

麥SIR做大茄好失望:56:星星叫係咁就俾SAM搞掂、有無搞錯

mb完全無視同一二集既聯繫, 如果sp同mg一早已合謀, 咁點解mg幾百年前已經係地球被冰封, 而sp要到60年代先撞擊月球? 即係sp係宇宙遊左幾百年花園?

其實第一集既mg已經係最強狀態, 明顯壓住op黎打......
rotf時要用一隻建造派既零件復活, 打op要3揪1, 似乎對自己冇乜信心, 最尾仲輸得好樣衰.........
dotm一出就比星星串, 叫他可憐的主人, 全場行行企企............

mg係movie真係一個可悲既既大佬, 先認fallen做老細, 後做sp既走狗(根本不能叫合作, 比sp打多野個爛頭後不還拖不特止, 仲變得痴痴呆呆, 坐係後巷自言自語.........)
mb完全無視同一二集既聯繫, 如果sp同mg一早已合謀, 咁點解mg幾百年前已經係地球被冰封, 而sp要到60年代先撞 ...
00_GUNDAM 發表於 1-7-2011 06:41 AM

講連戲既話小說會連戲好多:73:
講連戲既話小說會連戲好多
gundamrx782 發表於 1-7-2011 07:57 AM

所以我覺得出碟會有加長版
仲有無咗上集女主角蛇腰及(.)(.)跌盪場面!!!!
xjohn 發表於 1-7-2011 02:54 AM

佢都叫有蛇腰,同埋一出場果對腳:),但係佢個咀加大頭close up真係唔靚
mb完全無視同一二集既聯繫, 如果sp同mg一早已合謀, 咁點解mg幾百年前已經係地球被冰封, 而sp要到60年代先撞 ...
00_GUNDAM 發表於 1-7-2011 06:41 AM

好,咁咪重拍第一集!原來冰封咗格威龍。
所以我覺得出碟會有加長版
stonekeung01 發表於 1-7-2011 11:10 AM

要加大把野可以加………

咦!係啊…唔記得麥sir第一集係冰封…
不過小弟睇第三集覺得幾ok。

先唔理個bug…
佢地今集人同變形金剛既關系,我覺得寫得比較有心機。
無左之前覺得d人係度唔知做乜既感覺。

動作場面,無咁打功夫。慢鏡用得多左,唔會有第一集一堆鐵打一堆鐵。
做過咩都唔知既感覺。

因為場面設計得大鑊,真係好反映到兩派老變打,人係幾咁弱…
唔係博派後黎幫手,美軍根本無得打。一係核彈羅…

睇戲既時候,小弟其實唔覺太大問題。其實節奏我覺得控制得幾好。

但故事上既問題,真係散場先覺。

可能上集太差,今集無咩希望咁睇…所以反而覺得ok。
其實佢月球,美蘇太空競賽,加上變形金剛。小弟覺得佢寫得唔錯。
呢條大橋再加埋應該係博派老前輩既反叛,其實好豐富。

散場後覺得佢好多野可以補充下。
例如,其他機體既變型…(好多時影車,轉個頭已經變左人)
博狂兩派既角色,接近無介紹。我好想知「震波」果條沙蟲係佢既寵物定點?
條沙蟲其實有無得變型架?
狂派入面好似有隻比較巨大既老變…但只出現係群揪戲上。我想睇清楚同知佢係邊位…
麥加登頭上d蟲係咬佢定幫佢維修?
激光鳥…其實佢係咪想變咩都得?
狂派強既角色…除左震波因為有隻沙蟲寵物,其他覺得強,或者對佢有期待,係因為本身G1既名氣,電影入面…今集御天敵一隻玩哂。
最無謂既劇情,首推捉左博派…唔係博派點樣輸,係點解會「捉」?佢地唔係慣左分人屍咩?連號稱和平既博派,出親手人地都無機會投降啦!
狂派有d武器…係咪一打中人類就變骨?
法拉利呢部名車,有得變形咁大件事。點解個角色咁無表現?
博派d角色點解人型多數係大叔,肥佬,老人家?
狂派開左傳送門之後,成班入侵既,有擬態架…但點解之後出場既係無疑態既原機械人?仲要有飛機同飛船(d飛船邊度黎?)俾佢地駕駛?
點解唔自己變?
見到改造過既穿梭機…幾想有「龐龍」出場…

聽講文哥今集,每次既變型方式都唔同。(即係佢每次都唔同摺法)
有心機攪呢d…不如等其他角色多d變型畫面。
文哥今集係show玩具,不停轉武器…
我喜歡文哥…但唔使咁既…cut哂其他人既表現做一隻文哥?唉~~~

套戲我覺得係三集之中,小弟睇得最爽。
但人物描寫得深刻就第一集。
第二集就過多機體出現…
今集其實大家都數到邊個唔夠表現…其實好過上集連出過邊隻都唔記得。

要照顧咁多野…今集算係娛樂得好好。
要加大把野可以加………
gundamrx782 發表於 1-7-2011 01:09 PM

我覺得唔係加,係佢剪走左幾多場口,可能因片長關係,如魔戒咁
咦!係啊…唔記得麥sir第一集係冰封…
不過小弟睇第三集覺得幾ok。

先唔理個bug…
佢地今集 ...
原罪 發表於 1-7-2011 03:46 PM

原罪兄講既博派被俘虜我覺得根本係cut走左一場甚至幾場戲,同之前完全接唔到
我真係想爆粗~!
文哥搞咩?人地叫停火~!X你,幫完你種反插一刀,麥加登又係抵死,全場食花生,你老闆~!
未睇但忍唔住入左黎
因為真係無晒希望
睇來
我唔會入場睇喇
唔想比錢米高悲呢 D 垃圾導演賺