Toysdaily 玩具日報

查看: 13895|回復: 72

[分享討論] 睇左變形金剛電影3既入黎討論啦~~~

岩岩睇左午夜場:34:
How is the movie??{:2_116:}
How is the movie??
galaxy-convoy 發表於 29-6-2011 04:03 AM

x2; 不過好與壞, 都會入場睇柏文....:43:
Honestly, some people said that it is only so so............... :(

想睇老變會係失望, 講人都多講老變, 文哥又論盡又要靠汁死鷄完場, 大BEE又.......

最失望係根本無出過貨櫃大合体版嘅文哥.....

今集開場頭一小時劇情勁悶!
過份鋪排堆砌劇情!拖泥帶水!我和朋友現場都睇到訓著覺!!!!
新女角跟男主角感情戲份好夾硬嚟!!!!
3D效果無驚喜!!!!
有成15分鐘影住成班友仔係大廈跌來跌去好煩!!!!!!!!!
劇本節奏編排好失敗!!!!
機械人戰鬥場面設計比第一二集差勁及無驚喜!!!!!!!!
搞到狂派成班機械人好似廢鐵咁!
成套片勁失望!!!!!!!
無晒緊張及壓迫那種感覺!!!!!!!!!!!!
有一場加番少少感情分,
就係估佢唔到有香港
有一場加番少少感情分,
就係估佢唔到有香港
psw 發表於 30-6-2011 03:20 AM

幫新鴻基賣廣告!!!!!!!
聽聞呢一集應該係最後一集...........................因為好多角色死哂出唔到第四集................
有冇3d??{:3_127:}
1講人多過講變形金剛

2條新女完全唔入戲

3大量上集角色離奇消失

4狂派變金剛連名都無,成堆廢鐵兵團咁

5極小變形金剛特寫及戲份,睇完套戲都唔知叫咩名

6鐵皮死得勁on9,死完大家覺得好似死左隻蟻咁
  之後仲題都冇題,慘過jazz

7全程講美軍點勁點英,全世界都係柒頭皮
  外星人打到黎,宇宙船滿天飛得美國同佢打

8cg特效係好,但打鬥完全不及1,2集,打到趕收工咁
  無哂第1集公路大戰,第二集bee大戰狂虎果啲位

9之前無論狂派定博派,每每新人出場都有近鏡同變形睇
  今集無哂囉,我連果3架新車叫咩名人型邊架打邊架都唔知
   果架新紅色車我睇左成集都只見佢人型係遠鏡同係則邊出現,最近鏡叫做係穌聯果度

10呢樣最重土要,麥sir完全無戲份,懶型咁出場,一路呢埋,最尾仲成為失心風皇帝
同無線果啲比人滅左既皇帝一樣,痴痴呆呆
到依家我都係唔知紅色法拉利係邊個,可能我唔夠集中

鐵皮真係死得好唔抵

我唔信抽完人水,雙手健在既麥sir會比單手文哥一野ko

其實我唔想狂派d人咁快死晒(麥sie,星星叫,音波,震波)...我覺得今集講耐d御天敵會好睇少少
咁樣可以順勢整埋第4集玩2派合作打雷翼王:36:
1講人多過講變形金剛

2條新女完全唔入戲

3大量上集角色離奇消失

4狂派變金剛連名都無,成堆廢鐵兵 ...
eagooz369 發表於 30-6-2011 05:46 PM

That's the problem of a 2 hour movie, I would suggest to read the novel for answers to most of the questions. (Except for comment no. 2)
到依家我都係唔知紅色法拉利係邊個,可能我唔夠集中

鐵皮真係死得好唔抵

我唔信抽完人水,雙手健在既麥 ...
阿lun 發表於 30-6-2011 06:56 PM

紅色法拉利=Sideswipe
紅色法拉利=Sideswipe
Panzer 發表於 30-6-2011 07:05 PM

Sideswipe 好似係呢隻喎:?