Toysdaily 玩具日報

樓主: gundamrx782

[分享討論] 睇左變形金剛電影3既入黎討論啦~~~

真係咁差?
點解我睇完係開心多過唔開心既?:?
真係咁差?
點解我睇完係開心多過唔開心既?
原罪 發表於 1-7-2011 07:31 PM

agree:71:,我今年睇左X-MEN:The First Class、雷神、綠燈俠、魔盜王4同Transformers 3,我覺得呢套同X-MEN係今年暫時最好睇既電影,最唔好睇係魔盜王
咦!係啊…唔記得麥sir第一集係冰封…
不過小弟睇第三集覺得幾ok。

先唔理個bug…
佢地今集 ...
原罪 發表於 1-7-2011 03:46 PM

我都見有隻巨型狂派, 對手好似G1打樁機咁既.......諗住佢可能會變形兼大發神威, 可惜都係路人......:53:
頭像被屏蔽
頭像被屏蔽
今集比第二集好,但只屬一般,比Movie1差好遠。其實大穚ok,但劇情表達散亂(跳跳下咁)又不流暢,無舖排,結尾又係草草收場,浪費哂成套戲。:ice:
大家記唔記得 SKYHAMMER 有冇出過場 ? 我就諗極都唔覺眼見到佢,但VOYAGER CLASS就出咗。

另外期待 ...
gantz414 發表於 2-7-2011 01:38 AM

好似唔多覺...........
好多玩具都無份係電影出現, 但電影入面D角色又未出玩具(LICENSE問題??), 又ULTRA文哥造型在電影根本沒有出現....
啱啱睇咗,文哥今集中二大爆發,一開頭唔夠SHOCKWAVE打,返去基地縮埋做貨櫃車唔出來,一出來就鬧人。
去到最後一戰,先俾人搶咗個櫃,後打沙蟲懶型飛來飛去,結果俾人一炮打飛,仲俾啲線纏實咗,要幾個手下去救佢,仲累班手下俾人捉埋。
最後唔夠師傅打,麥SIR出來救佢,佢反而恩將仇報趁人講緊嘢,兜頭劈把斧頭(定劍?)埋去。
呢啲咩領袖來嫁?:angry:

話時話,有無人覺得最後麥SIR句對白,好有BL FEEL?
估不到文哥先殺救命恩/敵人, 後殺恩師..........恩師仲要之前放佢一命....:38:
好想知, 現實中有冇試過有人為左一隻動物而殺另一個人呢?:73:
仲有無咗上集女主角蛇腰及(.)(.)跌盪場面!!!!
xjohn 發表於 1-7-2011 02:54 AM

今集都有
震蕩波
:74:

做人唔好咁貪心 !
震蕩波喎 !

睇咗,普通人睇冇問題,(如star trek 一樣),fans 睇就慘啦,每個細節都品評一番,永遠都不會如動畫一樣。冇咗太多過場情節,一定要睇番小説先知點解,不過小説有不少不同地方,尤其結果,完全good ending,有下集:Q。電影肯定要搵格威龍先得。
小說裏有Wheeljack,但電影就不見,奇怪。

剛check,原來que就是Wheeljack,不過死法唔同,小說轟烈D.

這是G1文看後感
大家記唔記得 SKYHAMMER 有冇出過場 ? 我就諗極都唔覺眼見到佢,但VOYAGER CLASS就出咗。

另外期待 ...
gantz414 發表於 2-7-2011 01:38 AM

No ShyHammer appear at all!  :(

And, I expected I will see the Ultimate Optimus at the end but................ :*

Refer to the story, overall is OK but u can see a lot of scenes have been cut!  So, buy DVD/Blue-ray is a must for the full story!
之前兩集都冇買DVD/Blu-ray,等呢集電影出埋DVD/Blu-ray之後,

博佢會出DVD/Blu-ray Boxset先黎買
看後感....由於第二集太唔電, 呢集感覺好好多~
唔計之後d bug, 劇情犯駁之外. 用登月黎講發現宇宙有其他物種呢個point我覺得幾好
打鬥場面多左慢鏡, 清楚好多~
好多士兵"主觀view", 係咪出game用:DD
麥sir一如既往都係要同人講佢係megatron....而最後麥sir果對文哥番話:"沒有我, 你柯柏文又係咩野"其實係同禦天敵講得...."心想:俾你殺左文哥, 咁我麥sir又係d咩野黎!!!"所以呢個世界只可以文哥俾麥sir殺or麥sir殺左文哥only.....

最後最大驚喜係有麥高維治~~~~~~~~~~