Toysdaily 玩具日報

[玩具報告] 王者之翼!!!!—DX超合金 YF-29 (ALTO CUSTOM) 完全玩評報告 (#101更新圖片)

回復  stonekeung01

個隻我無入,當初我見到佢係一牛樓下個陣無出手,到見到師兄們既正POST之後,佢已經 ...
kkkiii0079 發表於 29-6-2011 12:39 AM

咁就太可惜了,睇過大大D pose,真係想借個7劍俾大大試玩,然後睇下大大既評語:he:
i'm so sorry but yours gonna stay in the museum soon
roundbun 發表於 29-6-2011 09:49 PM

又唔會喎!舊版YF-25買件重甲番嚟DISPLAY就FIT晒!買高可動VER.2裝落件重甲度簡直係浪費資源!
我想問,呢一隻係唔係前排再版,而且一模一樣既個隻?
點解咁多人要買?......如果真係咁恐怖的話?
定還 ...
kkkiii0079 發表於 30-6-2011 04:40 AM

其實係一樣,我有買再販,點解人人想買?可能果陣睇飛機mode好靚,又比模型扎實,模型真係睇得唔玩得:die:
我想問,呢一隻係唔係前排再版,而且一模一樣既個隻?
點解咁多人要買?......如果真係咁恐怖的話?
定還 ...
kkkiii0079 發表於 30-6-2011 04:40 AM

其實唔算多人入再版,只是店鋪入貨少而已。
再者,25F本身易發黃,最離奇嘅係個盾, 喺盒裹面我都冇擺出自動變黃!相反部機長期display都冇咁黃!
而ver 2 最要改善一點就是偏色,之前隻RVF-25夠膽死機頭機身機尾唔同色!
下星期去東京,哩隻係我頭號wanted目標!
下星期去東京,哩隻係我頭號wanted目標!
麵包超人 發表於 30-6-2011 12:08 PM

師兄, 10月至出喎∼∼
回復 91# stonekeung01

哈哈~~~~睇見大家既POST都當玩左架啦~^^~
回復 93# stonekeung01

模型我都有玩過,真係.......好苦惱~~
又唔會喎!舊版YF-25買件重甲番嚟DISPLAY就FIT晒!買高可動VER.2裝落件重甲度簡直係浪費資源!
wiswis 發表於 30-6-2011 11:23 AM

對 !!! 我果時都係覺得裝左件重甲就FIT曬~!! 所以如果我入新版係會比佢著件fast pack:35:sorry 樓主 等我騎劫下先∼
回復 99# sk9091

不要緊,我係師兄你個個POST學到野~^^~
見到VF25+YF29一齊飛,感覺良好﹗

補相~~~

呢個帖係用來補番之前影漏左個POSE啦~~

支槍合埋佢,其實影較位好多~~

上日無影個頭啦~~今次影番先~~

呢個角度,我係用左手HOLD個STAND,右手再HOLD個相機先影到.....

再埋,上日唔記得SHOW下佢個可動性,跪係度一樣無問題﹗

我想講,其實佢地係跪到係地下度,不過大脾位穿左崩,但係一隻三段變型既機,做到呢個地步,已經無野可以投訴~~

刀仔一樣型~~

半人型拿刀仔~~

哈哈~~~~睇見大家既POST都當玩左架啦~^^~
kkkiii0079 發表於 30-6-2011 12:25 PM

如果大大做到一個好似今次咁詳細既7劍pose就好喇,不過我都係講下姐:(
回復 102# stonekeung01

真係要有隻七劍係手先做到~~哈哈~~
咁我就咁睇七劍,幾樣野做得好好
1. DETAIL位, 水印
2. 可動性不錯
3. 手感良好
4. 擺POSE有型
BANDAI D野好麻煩,其實佢地既技術係好好,如果唔係就唔會出到咁多一流既模型。有時佢出得差D,唔多唔少都係想留D後路俾自己出得好D~~比如ROBOT魂咁,講真,你見到隻UNICORN DESTROY,真係會好想講XYZ,果然佢就出隻再版啦。反而佢之前出得太好個D,就真係一次過,無得番轉頭。
不過BAN記又好醒,佢知道下下再番炒,大家一定會等,所以佢又會出一D QC一流既出來,引我地上釣。好似今次隻YF-29,我無玩之前個D,今次一玩,就已經停唔到手啦。直頭想DROP左R魂條LINE,以後只係等呢條LINE出野好過~~
所以,七劍條LINE再出野,大家就一定要小心D啦~~
黎緊隻VF-25,如果佢係FOLLOW住YF-29黎做,照計個QC會好番好多~如果佢之後D PACK係限定出,我都會入,如果成隻機咁出,就算架啦~~
越看越靚,但已炒飛上天:69:

真係要有隻七劍係手先做到~~哈哈~~
咁我就咁睇七劍,幾樣野做得好好
1. DETAIL位 ...
kkkiii0079 發表於 1-7-2011 02:20 AM

thx bro.,唔嫌我麻煩:64: