Toysdaily 玩具日報

查看: 10288|回復: 27

[玩具報告] 零式之翼!!!!—ROBOT魂 095 WING GUNDAM ZERO (EW) 完全玩評報告

近排真係太忙,搞到無時間去影下佢地同玩下佢地~雖然入左手已經一段時間,就只係可以睇下各位大大既REPORT。因為我搞一個咁既REPORT,真係要用幾個小時架~哈哈~由「搭棚」、影相、揀相、UPLOAD相,都係好花時間既~~ANYWAY,去報告先~~:43:

個盒既DESIGN幾新,不過,我個人覺得佢呢張影得麻麻地,反而大頭個張重好少少~~:67:

配件如上。好簡單,好少野,真係好少野。:67:

先講番隻本體,上色幾靚仔,唔覺有咩大問題,白既白,藍既藍,全部都好到位,有當年F91既風采~~
:65:

講番個可動性,都係老問題。高達隻裙甲始終都係搞得唔好,結果隻腳都係好似分唔開咁~~

不過隻野既關節又OK。之但係WING ZERO既POSE,真係唔需要咁強既關節........反而要一D硬少少既關節啦~~

隻翼好重下......:30:

幾經辛苦,先整到呢個POSE~~

講番成隻野既賣點,無可否認,就係佢個幾條羽毛﹗﹗﹗﹗
千萬唔好睇少個D羽毛,一個動作做得好,同做得唔好,就係睇個幾條毛既擺位。我見好多日本朋友影得都OK,就係個幾條毛CONTROL得好~~:66:  

成隻野,整好D毛,已經好有型,唔係幾需要咩武器了~~

飛起D毛先~~:35:

劍就得一把.....有D少~~

收左棚之後先發覺自己劍個部分影得唔夠,一定要再補補佢啦~~:68:

膊頭有炮啦~~

真係影佢執毛~~

執野先係神髓~~~

講番兩支野先,好大支,幾重下,我個隻左手又有D廢廢地,成日不舉啦><!!!

粗粗地擺少少POSE~~:44:

好記得個幕射個基地,連開幾下都係無偏差既~~:52:

射到最後個下,隻左手好似廢左,不過玩公仔無理由又真係廢左佢隻手架~~:34:

擺D CHOK POSE先~~:51:

報告完畢~~
整體而言,成隻野個感覺係幾好既,對翼係成隻機既神髓。歷來出WING ZERO,隻翼都係做得幾差既部分,今次笨大真係做得幾好,無咩得話佢~不過,唯一要講既,就係D毛幾易掉下來,不過小心D玩,問題不大~~THX!!!!

更多圖片和其他R魂報告,請看:http://hk.myblog.yahoo.com/kkkiii0079/article?new=1&mid=2102
影得好美
very good
本人覺得d姿勢很難擺得美
回復 3# lightsaberchan

真係幾難影~~尤其是小弟成個月無做REPORT啦,一開手影個時都唔係影得幾好~~
頭像被屏蔽
有 EMIA 所以唔入了:ar:
回復 5# kenonline

呢隻唔算好膠,同埋我買到
有 EMIA 所以唔入了
乳豬仔 發表於 27-6-2011 00:56

x 2:43::43::73:
good photo^_^
support!!
although i haven't bought it
you make me want to buy:36:
回復 9# akito2008

快D入手啦,隻野真係幾好玩~^^~
Nice report!
希望大大既report愈來愈正
支持一個~

W0C係少數non-UC我又中既...
正report!! 今晚開盒玩:)
:71::71::71::71::71:nice~~~~~
ROBOT魂的價錢可以買MG了
MG除了比較大、要自組花時間
應該比ROBOT魂好
如果有RG更好
我都影左,支持下先:he: