Toysdaily 玩具日報

查看: 6177|回復: 15

是但影 - 機動戰艦 黑白合

訂了的黑百合終於到手了~~~~:shiny: 現在為大家介紹一下呢~~~~~:)

故事方面 - 由於由利加被自稱"火星後繼者"捉去,為了拯救妻子,天河明人由尼路加路手上獲得了專用的艾特巴尼斯,集合了之前的同伴,並作出反擊敗!!!! 其實今次劇場版主角係有妖精之稱o既琉璃.

黑白合的高機動型態,明人便是用她突入正在實行"葫蘆計劃"的天照,並成功擾亂了宇宙軍的守備隊,可惜遇上前同伴ace pilot涼子,情急下被迫拆甲~~~~:)

出場率最高,加在艾特巴利斯的裝甲,非常有霸氣!!!!! :$ 不過"火星後繼者"的行動組頭目-北辰曾經說過,雖然加了裝甲,明人只是把自己的恐懼隱藏在內~~~身為復仇者,明人和復仇兩字真的拉不上關係~~~:sad:

基本上加了裝甲後,可動性=零,同劇中一樣.留意地台,和古跡的紋是一樣的,笨大也很有心思呢~~~:DD

和北辰決鬥,給打中後,強制拆甲後的樣子~~~~:love:

機油染污了面部,其實也像明人一樣,內心正在流淚吧~~~~:sad:

總括來說,艾特巴利斯的QC方面麻麻地,好多地方都油出界,不過裝甲方面完全沒有問題~~~~值得推介 :71: 希望劇場or電視版的機体會陸續合金化~~~~:43:

謝謝觀看~~~~:shy:
:71:
GOOD AR>>
GOOD JOB!
:71:
Quite good.
Thanks for sharing.
:love:
~吾~ ....應該話係琉璃召集同伴去完成奪遺跡任務, "已變得cool到爆" 嘅天河明人只想自己解決問題:he:
小弟鍾情TV版,這隻有幸免疫了 ^_^;
艾突巴里斯既駕駛艙拆唔到出黎可說有點失望:unhappy:  (模型反而得)

如果艾突巴里斯既配件多一點會更好:$

如: 涼子個支軌道砲

或者三郎太部超級艾突巴里斯既骨架
唉..明人最後都冇得變返正常..
反而由利加就咩事都冇 :blame: :blame:
可以有乜事...?
thx pics:71:
:@
塊面係設計已經係甘..定 QC 問題??:(
今日拿左番黎 不過未開:he:
謝謝分享:he:
有得玩開心嗎:he:
cybster, xoxokin, billy chu, cybaster, leems, 星月浪人, 狂四郎大大, 謝謝!!!! :64:

walker大大 : 其實琉璃當年都好受歡迎,所以先有機會上位~~~~:he: 大大唔入呢隻真係可惜,我地玩開機戰,唔多唔少會幫黑百合加d分~~~:p

lowbcousin大大 : 大大所講o既配件,可能要等到佢出涼子,三郎太部專用艾特巴利斯出先有機會~~~:)

爆焰小宗大大 : 劇情需要~~~~唉~~~~:79:

Mr Denis大大 : 其實有2個頭更換,塊面唔係QC問題~~~~:)

分手勿語仔大大 : 都好好玩,不過要小心d玩,大大快d開黎玩啦~~~~:)