Toysdaily 玩具日報

查看: 6049|回復: 28

[分享討論] 出完真三一 一號機,不如估下二號三號既價錢

我諗好多人都好想儲齊 ex 既 真三一全套 + 三一全套 + 黑三一
所以真三一 一號去到四千蚊好多人都照買, 聽閒市場價格更到達五千tim
不如估下如果真三一 出二號機同三號機, 又保持返個水準, 價錢大約去到幾錢左右,
而各位死士既最高接受價又去到幾多呢 ?  本人對一號機既接受價係4000

首先係二號機, 二號機一向比一號機平, 所以我接受到既價錢係3500 左右

至於三號機, 之前果一隻個設計已經好突破, 特別係對長手, 如果出真三一 三號機,
設計一定更驚人 ,所以我既接受價係5000

希望大家講下心目中既價錢

另外,由以前玩既超過一千都覺得貴既玩具, 到宜家過4000 都仲要覺得好抵
玩具水平真的提升了嗎 ? 大家對此有何看法 ?
又一次證明好多人無好好了解就買果件玩具,

個造型師都仙遊左,邊個得閒設計比你玩呀?
:66:
又一次證明好多人無好好了解就買果件玩具,

個造型師都仙遊左,
EX真三一已經係最後之作,
邊個仲得閒設計比你玩呀?

:66:
我就覺得應該係跟Yen價,行貨兌率,兩叉幾囉...

(師兄,唔好開張底牌比人睇呀...)
左滕先生都仙遊左, 邊個設計 ar?
會出二同三號咩?
I don't think so.

出2.3號唔出奇...sic無左竹谷..咪一樣有安滕..石森唔係道..咪一樣有rider睇...我就驚無錢無地方:67:
至於幾多錢?...4xxx爛翼都大把人買..咁2.3號加多"限定"2個字...8-9仟都一樣大把人要:77:
那怕你個盒大過個生果紙皮箱
真係會出都好喎~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
原創者仙遊咗唔關鍵問題,出唔出真三一二號、三號係要睇廠商幾時常cap水!
喂!如果等錢洗,返出隻黑三一都好啵

Repaint少少野,之前初版依然係unique既~

唔怪得玩具店咁惡!如果我係玩具店老細,睇完一定背後偷笑:he: 。
回復 10# 呂品器

唔返出黑3一先好玩..等佢越炒越烈..以為真係絕版..之後果d好似想bandai咁等佢復刻..咁就無可能..有炒價市場,自然連阿水都會落搭..要幾貴賣幾貴,好似hottoy咁..某程度上係成功的商業手法
回復 11# 無限之住人

玩具店老細..經過呢次..仲夠膽收訂咩..唔怕比人唱衰..:67:
返出黑三一其實改佢d紫色位做 藍色/灰色 已經ok~~~~
有冇師兄寫封信比fewture suggest 下尼個idea 呀?? 可能佢真係buy ga wo~~
樓主, 佐滕老師已經離開了我們啦~:die: 要佐滕老師的手筆是沒可能的了....
不過幫你撐一下啦.....世事無奇, 既然真三一反應那麼熱烈, 而新技術方面已有經驗, ArtStorm可以找自己的設計師抄佐滕向設計出埋2,3號, 又或者(這機會更大)向外公佈佐滕老師還留下一些遺作草圖, 發現有真2,3號的設計, 幫佐滕老師出埋2,3號~ 點解咁講呢, 因為大家手上的真三一根本也是只有手繪草圖, 其餘後期的立體電腦圖, 造模等都是由Artstorm自己的designers鑑修的, 硬要出2,3號問題不大的~~
至於回樓主的問題: 幾錢才合理......我估三千啦, 不過如果真有這天, 我又什麼價都沒問題, 都係德哥那句, they dare to issue, I dare to pay~:35: