Toysdaily 玩具日報

查看: 15996|回復: 16

[個人收藏] [展覽]全套 超合金黃金戰士 復刻版 + 特別版 + 一隻正牌老貨

GB-37黃金俠↑

飛彈蓋↑

GB-37黑色特別版黃金俠↑

飛彈蓋↑

GB-38銀透鏡戰士↑

GB-38黑透鏡戰士↑

GB-38金透鏡戰士↑

GB-40時間戰士↑

GB-40白銀時間戰士↑

GB-41電磁俠↑

肚內有地圖及指南針機關↑

GB-42修理戰士↑

GB-81散紙戰士↑

放金幣既機關↑

GB-82印刷戰士↑

GB-83電筒戰士↑

GB-84文具戰士↑

GB-85量度戰士↑

GB-86雷達戰士↑
------------------------------------------------------------------------------------------------------

黑色與金色黃金俠↑

黑銀金透鏡戰士↑

金與白銀時間戰士↑

打火機大合照↑

懷舊紙盒合照↑

黃金戰士總動員↑

邪惡閃燈效果↑:66:

所有盒子↑

附上黃金戰士大全
------------------------------------------------------------------------------------------------
上面譯名係跟玩具王譯
印刷戰士因為冇復刻,我搵左好耐先搵到原裝,個價比人屈到幾甘下:56:
------------------------------------------------------------------------------------------------
細細個見到咁多黃金戰士已好想買,儲齊一套,但佢既價錢太貴令我覺得要儲齊晒只係夢想黎
佢出復刻版後比左新希望我,可以用好平(最平果隻好似六十蚊買番黎~)既價錢去實淺呢個夢想:handshake:
而且復刻版亦有出過原版冇既款,好似黑色黃金俠,黑色透鏡戰士等

我都見過有D論壇既帖/Blog都有人貼過D黃金戰士,不過總係差錦幾隻,所以就推動到我拎晒佢地出黎幫佢地影相貼上黎!
呢度應該齊晒了,如果我有邊隻特別版未有,請幫手指出,等我買埋佢番黎!:57:
堅野呀,而家金價高,可以考慮溶左佢~~~~:34:
回復 2# superdtam
我係唔會對我D寶貝咁殘忍既:79:
有印刷戰士真係好,貴過真金:77:
堅野呀,而家金價高,可以考慮溶左佢~~~~
superdtam 發表於 29-5-2011 01:33 PM

你中意燒膠架?
頭像被屏蔽
我只得黃金俠,不過好文當然好助推!
好多人既夢想,都因為復刻得到了:$
呢套野真係好正...我都忍唔住keep幾套.....不過價錢都跳得幾勁......可能新玩具出得太多 大家多左選擇 個個都唯忘左呢套野........可能有一日新玩具會正式取代舊玩具.......舊玩具唔會有人玩:56:...
http://www.youtube.com/watch?v=zkVhPL3Mgwc&feature=related呢隻game好想玩....不過無理由為左佢買部機....
http://www.youtube.com/watch?v=ggSviBEIPFM 有黃金俠廣告 大家回味下.....
D 名好搞笑,碎銀/ 文具、、、
另外,問問hack 大大,是否在lighter 形態下,真做到那頁文章講的function?
回復 10# nela
點講呢~其實完完全全變做打火機形態時,好似只係電筒戰士發揮到工能,其他既好似量度戰士,文具戰士等等…都係要揭開身體既一部份,例如蓋,頭等等先發揮到功能

另外隻時間戰士唔知點解扭左個頭既時間掣之後冇反應,等左十幾分鐘都唔郁,要我大力慢慢扭番原位:(
好多金ar............:73:
終於明白, 原來第二期係多餘o既
當年復刻版Part 1 我都有買,:)

但Part 2對它們無愛,兼之前Part 1跌得太甘

仲有黃金俠細老, 好似係紅色架.