Toysdaily 玩具日報

[玩具報告] 188,玩足一世(聲討)EX真三一

關閉 [複製鏈接]
聲援做野! :blame:
回復  Ar.J

生意手法, 你都吹佢唔脹.....
gominggo 發表於 20/6/2011 12:58

都係個句.....擺上court la, 到時就迫佢一定要証明個D 係佢既貨定"寄賣".....睇下佢敢唔敢俾假口供, 再睇下有無人會幫俾假口供? 俾假口供係好大鑊的
旺角現時點2/F分店都有一盒,我取訂時問佢呢合我用抄價$4000比我得唔得,佢話最平$4200,有花冇得換,我去亞伯度買好過,之後我話取回訂,死肥仔話等通知,我問候完佢亞媽再問佢洗唔洗報警先可以而家取回訂,佢先死死氣比番$500我(佢好我打劫佢)
我都支持樓主的, 但社會上似乎有另一種聲音

http://hk.news.yahoo.com/%e6%b8% ... c%91-224930723.html
我以前訂合金,試過件野炒起咗去到佢話代理CUT單,過兩個月先有平船貨,又或者退訂,但間舖居然可以有炒貴咗嘅飛機貨(水貨)賣,所以之後我就幫蕉人訂野(BTW,呢間野響笑慢地下一樓有好多洋娃娃賣個間)..
旺角現時點2/F分店都有一盒,我取訂時問佢呢合我用抄價$4000比我得唔得,佢話最平$4200,有花冇得換,我去亞伯度 ...
shwong 發表於 20-6-2011 15:34

呢d poor guy 唔兇佢唔識死架!
Let's list out all their shops' addresses here !!!

That's why I will never PRE-order at small shop !
旺角現時點2/F分店都有一盒,我取訂時問佢呢合我用抄價$4000比我得唔得,佢話最平$4200,有花冇得換,我去亞伯度 ...
shwong 發表於 20-6-2011 03:34 PM

佢話等通知???
唔通等到佢摺左先咩......
其實客話拿番訂,佢己十分好彩.連息都賺埋
咁都俾佢諗到....
Ar.J 發表於 20-6-2011 11:21 AM

我覺得同也苦D咩 "代友拍賣" 一樣......
講真, 我係買家, 你代友唔代友, 寄賣唔寄賣, 同我零關係
但係代友同寄賣就係扮無辜同推卸責任既工具~
我都係受害者 pk 行入去見佢有 6-7 盒 係到驗緊貨  問佢返左貨拿 ? 佢話 呢d全部 都唔齊件
真係 問侯佢老母 佢話等多1-2week 睇下點貨點
邊有咁pk既人
頭像被屏蔽
OK!!!! 聽日去左消費者委員會先
再搵人上去 幫親佢買下玩具
睇哂d post 真係 火上加油~
我都支持樓主的, 但社會上似乎有另一種聲音
samsung 發表於 20-6-2011 03:43 PM

世界變啦~~~~~~
唉!看到這些post就想起當年 J 氏搞SRS單嘢!:56:
即係落訂後拖貨, 加價, 總之如果有貨都廢時搞咁大啦....咁大個人...幾千蚊野姐....條死肥仔總係要耍人地....最寧慶就係耍人....佢好聲好氣扮死狗大家可能頭一兩次唔小佢住....佢硬係當d 人好似佢咁低能咁....真係唔濕佢老味佢唔流眼淚