Toysdaily 玩具日報

樓主: Somebody_Ex

[分享討論] SHF 分享會精選 vol.68~~~Hard Boiled 硬漢子~~~鳴海莊吉 Skull Crystal

忘了謝 Some兄 長細報告呢~ :77:
tajadol之後skull
唔卜唔得
kanono 發表於 30-5-2011 11:12 PM
多謝支持~~~~:shy:
support some大
今次Skull既qc的確唔討好...
F.S.飛煞 發表於 31-5-2011 12:13 AM
今次上色係有質感~~~但質素差少少~~~笨大啲QC真係有啲神經刀~~~:(
thx for sharing, great report & pic!
skull 揸搶果幾張相好正, 影得skull 好型.......
題 ...
roystoy 發表於 31-5-2011 12:59 AM
THX roystoy 兄支持~~~:)吉川近日人氣升番都係靠 skull 帶揳~~~:DD
終於等到some大呢篇report, support

新版頭最致命係大小眼(無一幸免, 我果都係), 全部右眼有 ...
big9kan 發表於 31-5-2011 02:09 AM
THX big9kan 兄支持~~~:)咩有大細眼咩~~~我又唔係好覺眼喎~~~:(無記錯上次 skull magnum 都係無屈埋個型態~~~:DD
十ト:$
Skull好型呀:shy:
我知啊~~所以我覺得佢哋取材之餘再加上新元素,真係match到應一應~~~
pein 發表於 31-5-2011 10:13 AM
第一眼見到 skull 就有啲怪~~~但睇多陣就完全無問題啦~~~:)
Skull 真係正, 就算有入舊版都要入多隻
davidki99 發表於 31-5-2011 10:15 AM
正是~~~新舊版一齊就啱啱 set 到 normal 同 crystal 兩個 form~~~:shy:
同電影的感覺很不一樣:71:
THX virtualman 兄支持~~~ 因為唔想儲所以當日有幾樣嘢無訂到~~~包括W兩件車尾~~~Skull 車同埋 DCD ...
Somebody_Ex 發表於 31-5-2011 11:57

咁正既DCD車你居然係後追?!:@
THX roystoy 兄支持~~~吉川近日人氣升番都係靠 skull 帶揳~~~
THX big9kan 兄支持~~~咩有大細眼咩~ ...
Somebody_Ex 發表於 31-5-2011 04:08 PM

據日本report顯示,真係有大細眼問題~~~:@
Skull好型,Some大影得好靚,但我隻Skull要起碼兩個禮拜先到:unhappy:不過連埋我隻Joker返到:43:
上一隻應該回落了, 好彩我個frd冇高追
msz006_ver.ka 發表於 31-5-2011 11:14 AM
舊版回落咗一二百~~~不過買咗就算啦~~~:38:而家再買當然入新版啦~~~:)
已有第一隻 , 這隻免了
chal 發表於 31-5-2011 11:18 AM
THX chal 兄支持~~~~~~:77:
當然要十卜SOME大
不用去日本Skull Boilder車hk大把
wing0boy 發表於 31-5-2011 02:24 PM
Thx Wingsir 支持~~~:) 香港當然有貨啦~~~但呢架車我唔係好想用四魚幾去入手~~~:(上次架 DCD 車我都係日本用四千幾円買番黎~~~睇下暑假再過去時執唔執到筍嘢~~~開心過香港買好多架~~~:43:
想不到新頭比舊頭細咁多。希望那上手效果還可以啦。
更想不到笨大會用消光黑,看來我幫舊的一子消光是多此 ...
fktuen 發表於 31-5-2011 03:29 PM
Sorry ~~~Skull 頭上的箭頭係紅係黑我都唔係好 sure~~~:(戲中只見鳴海再度變身時已經變成銀頭黑箭~~~:38:
忘了謝 Some兄 長細報告呢~
fktuen 發表於 31-5-2011 03:30 PM
多謝 fktuen 兄支持就真~~~:)
十ト
Skull好型呀
saga522 發表於 31-5-2011 04:13 PM
THX saga 兄支持~~~Skull 一向都以型見稱~~~:$
同電影的感覺很不一樣
老文 發表於 31-5-2011 05:13 PM
THX 老文兄支持~~~~~~~~:77:
咁正既DCD車你居然係後追?!
virtualman 發表於 31-5-2011 06:31 PM
DCD 架車開訂實在有啲"拿利"~~~再加上當時都有幾隻 SHF 要入手~~~所以想放棄幾隻唔要~~~:68: W 車尾同 Skull 車就係一個例子~~~:67:
大大呢隻都幾好喎.:45:
多謝琛大好介紹, Skull 真係越睇越型..., 不過家中已沒太多空間存放玩具, 呢隻或者唔會入嘞, 而且小弟仲要搵地方迎接大帝同埋龍騎...。