Toysdaily 玩具日報

樓主: Somebody_Ex

[分享討論] SHF 分享會精選 vol.68~~~Hard Boiled 硬漢子~~~鳴海莊吉 Skull Crystal

十卜SOME大正POST
有舊個隻依隻都唔知買唔買好 T_T
kit0829 發表於 30-5-2011 10:01 PM
THX kit 兄支持~~~:)如果 budget 有限~~~咪玩住舊版先囉~~~戴咗帽兩隻分別唔係好大~~~:78:
十卜一下~
笨大應該補埋部電話
咁先可以擺返最重要個幕嘛
攝影_基 發表於 30-5-2011 10:03 PM
魂網限定~~~W 補完小配件~~~:68:
support some大
今次Skull既qc的確唔討好...
thx for sharing, great report & pic!:71:
skull 揸搶果幾張相好正, 影得skull 好型.......:71:
題外話: O's & W 劇場版, 只skull篇好睇, 嗚海大叔真的好有型, 完全係瀟灑, + 無奈 ...:!

終於等到some大呢篇report, support :71:

新版頭最致命係大小眼(無一幸免, 我果都係:help:), 全部右眼有色油出界問題:blame:。很悲哀的說, 今次都係冇normal型態既skull magnum附送:sad:

p.s. 大叔呢篇劇場版真係好睇, 有返昭和既拉打味
當初我都係因為張實物相而深深中意Skull
平成年間嘅拉打嘗試過唔同造型,
但戴帽呢一點真係好 ...
pein 發表於 30-5-2011 10:05 PM
原本骷髏人設定係無帽GE~~~呢頂帽係吉川晃司自己招牌特徵~~~加埋一齊起咗化學作用~~~:71:
十卜十卜
小弟的心都好亂~~不懂要不要買新的..
看了some大的貼,爽了一下也好~~
deadlyhurt 發表於 30-5-2011 10:07 PM
THX deadlyhurt 兄支持~~~:)今次只係頭部修靚咗~~~但QC 一般~~~有舊版其實未必一定要買呢隻新版~~~:77:
上次入左
今次SKIP左
一文字 發表於 30-5-2011 10:18 PM
如果上次隻舊版健在GE話~~~今次呢隻可以唔要都得~~~除非你好鍾意個新規頭部啦~~~:73:
十卜 個人覺得個頭靚左不少 要望耐d先有feel o個種
leah周 發表於 30-5-2011 10:23 PM
THX leah 周兄支持~~~:77:你鍾意個新頭嘛~~~我想如果大番少少會好啲啲~~~不過戴咗帽之後又 OK size 喎~~~:DD
原本骷髏人設定係無帽GE~~~呢頂帽係吉川晃司自己招牌特徵~~~加埋一齊起咗化學作用~~~
THX deadl ...
Somebody_Ex 發表於 31-5-2011 07:21 AM

我知啊~~所以我覺得佢哋取材之餘再加上新元素,真係match到應一應~~~:)
Skull 真係正, 就算有入舊版都要入多隻
上一隻應該回落了, 好彩我個frd冇高追
已有第一隻 , 這隻免了 :shy:
十卜some大
仲念緊入唔入好, 心大心細, 十五十六,
不過估唔到some大仲未入skull boilder...?! ...
virtualman 發表於 30-5-2011 10:40 PM
THX virtualman 兄支持~~~:) 因為唔想儲所以當日有幾樣嘢無訂到~~~包括W兩件車尾~~~Skull 車同埋 DCD 車~~~:( 不過之前去日本都用"特惠價"追番晒~~~而家只係淨 Skuil 車未買啫~~~:)
Thanks for sharing & comparison..  :71:

haven't pre-ordered this new version cuz I don't like this SHF's body shape (scrawny waist) & shoulder joints.
今晚總算帶埋呢隻返屋企, 不過驚喜欠奉
反而有點不太滿意, QC確是比較差了點...
superterry 發表於 30-5-2011 10:56 PM
消光黑噴油硬係差啲咁~~~有輕微橙皮紋~~~同我隻 joker 差一截~~~:67:
當然要十卜SOME大:71:
不用去日本Skull Boilder車hk大把:66:

想不到新頭比舊頭細咁多。希望那上手效果還可以啦。
更想不到笨大會用消光黑,看來我幫舊的一子消光是多此一舉了。:(

因到現在還未看有 Skull 的電影,想請問 Some兄 知道 Skull 頭上的箭紋何時會有那紅色箭頭? 見新舊兩隻Skull 都沒油上紅色....總覺得又是笨大的罪呢! (因為見 BM 12寸 Skull 是有紅色箭頭紋呢)