Toysdaily 玩具日報

查看: 16852|回復: 24

[玩具攝影] 可動SOG之二: RX78 + HMS 自護號 P.2加相

第二隻可動SOG。

上次整完隻Ez-8之後,一直心思思想整多隻可動SOG
(反正自已有成三十幾隻)。但最終都係揀翻元祖高達嚟改。或者比較有代表性喇。
今次只係純搞可動,色就用翻扭蛋原色+消光同小小水貼,簡簡單單就算。(上次舊化太重手)
去相!

再來!

1/144同1/300 的分別!

宿敵!紅彗星!

同埋自護號 呢隻係HMS - 另一套已經停咗的扭蛋。

同SOG剛剛相反,買點係可動但Detail位不足。

呢隻自護號簡單得嚟比例相當好,攞嚟襯隻SOG RX78都幾好哩!
都係簡單處理,消光+小小貼紙

HCM Pro其實係咪將呢兩套蛋加埋變出嚟呢?(但一樣都係玩完)
:50: 太強鳥 :52:
大大求下你po教學上黎:help:
第二隻可動SOG。

上次整完隻Ez-8之後,一直心思思想整多隻可動SOG
(反正自已有成三十幾隻)。但最終都 ...
tom0083 發表於 25-5-2011 20:52

king of toy modification!:71:
樓主做得幾好wo.....:71:thx:77:
自護~~~~始終是最美的
:71::71::71:
樓主改埋G戰機啦:63:
:71: great
頭像被屏蔽
nice sharing~~:71:
SOG 隻自護外型正好多,尤其完美自護簡直係SOG十大之選~ :77:
:time:迷你嘅外型, 無敵嘅線條細節, 再加埋可動關節同水貼....樓主完全發揮了SOG嘅超強可塑性!:handshake:
頭像被屏蔽
:71:COOL & SUPPORT !
幾時搞埋整個高達支援武器系統? (G-Armor, Core Fighter, complete weapon set...)