Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 大家覺吾覺得HOTTOYS 質數下降中(請認真想一想)

回復 22# WACOM

玩具之路,永遠也不會孤單
這裡有一班相同興趣的朋友
Yeah ~~
雷神個頭髮根本同套戲唔同,一公佈即時個個都話唔係咁啦,佢采你ON9,死都唔改,根本同以前唔同曬......
neo.L 發表於 21-5-2011 02:47 PM

我諗應該係想改都冇得改~我諗佢開始收訂時~個模已經開始做緊~咁佢一邊收訂一邊生產~咁佢生產先可以咁快幾個月就派貨~如果好似eb出左個頭已經收訂(個身都未整好)成個生產期就好長~所以eb感覺上出得好慢~
   點都好la~質數下降價錢上升就個個都接受唔到~
   努力la~
我反而覺得唔係HT質數變低,而係我地玩家要求變高。
佢出咁多隻

梗有一,兩隻係差少少, 而且我諗會唔會比D新晉師傅機會出下作品? 好似雷神其實HK 未必咁多人識最好是比新晉試刀既PROJECT,可能HT都知道問題, 但係都要比機會其他人學下野

當然大路野,T800, 小龍, DX, IRONMAN 要搵番大師傅

雷神其實睇版唔對路, 出黎又唔錯WOR, 我都有小小鍾意左佢
頭像被屏蔽
其實HT近年進步不少!新舊產品對比一下就知!(如MK 3同MK 6)
回復  kiwi_6255
咁清楚分析唔係唔好  我都覺得好好  但係 CEO 只會叫人好好生活  作回應了事
Artoo 發表於 21-5-2011 07:03 PM

咁咪即係應左曹操句名言囉........
(寧我負天下人,莫天下人負我):36:
HT都會聽意見的,如近期龍哥大貨加返good同勝利手形
頭像被屏蔽
我只覺玩家要求以倍數上升中!越來越多近乎吹毛求疵的驗屍官!
回復  kiwi_6255
咁清楚分析唔係唔好  我都覺得好好  但係 CEO 只會叫人好好生活  作回應了事
Artoo 發表於 21-5-2011 07:03 PM

唉,所以出官圖當時我無講過,費事講,費事又話我"間尺人"....其實...我有想過好無講,但...最後都不了了之:67:
回復 39# WACOM

我都係學佢對住幅圖o黎"雕"咋~
完全唔同意樓主的見解.
battle Jill 我有買, 身衫改了質料,更加貼身, 頭上色靚佐, 有返shoulder
Thor 我有買, hammer 用金屬, 有大可台 for hammer, 斗篷改好了, 條庫改了質料, 點屈都唔會爛, 件格仔衫質料有彈性, 軟身, 我屈了隻手好多次都無問題, 頭盔十分貼面

batman 我無買, 唔講啦
我覺得可能係資源分配問題,R&D方面:製作特別素體,設計師需要大量電影圖片作參考,所以特別素體類ge開發成本應該較高,原成度亦相對較高,就好似im2咁,可動手指同腰部設計真係好正,與im1相比:技術同完成度有明顯的進步;而著衫figure,設計師可能只係著重服飾同頭雕設計,而忽略左角色ge素體外型或者身高,導致thor唔夠大隻,black widow 同mark iii一樣高,Sgt. Barnes矮過chris,當然電影ge受歡迎程度都係一個重要因素:cool:
如何也好....HT 平均來說比好多同業做得好是事實,現一枝獨秀,不幸地出現了壟斷市場,也是說對於質量簡中差D也不阻礙其市場。
作為一間公司,如之前好多大大提出的問題,如QC,如服務態度....等等,公司也要虛心進步....