Toysdaily 玩具日報

查看: 20163|回復: 97

[分享討論] 大家覺吾覺得HOTTOYS 質數下降中(請認真想一想)

頭像被屏蔽
頭像被屏蔽
頭像被屏蔽
雷神我攞咗, 但師兄提到以上幾點在大貨中已有改善, 例如:

眼神已改, 無頭版咁呆
身體高度已改過, 你可用其他同一body比較(例如royce, 波斯), 電神係高啲嘅
前額頭髮缺口位已不明顯
A.10週年BATMAN 稻草 MJ我都有買,BATMAN聽朋友講係用舊款改
因為隻Demon跟本就係第一集嘅Batman, 所以用返舊模係正常

B.稻草人硬一個頭不可除下,稻草人對 鞋Boot用硬膠製造攪腳眼位無了關節(聽講HT 以前D鞋線可打結)
HT而家啲boot都有鞋帶, 例如Platoon......
唔~~~我只可以話好難做得好~

個個人既眼光~觀點不一~有人喜歡~有人討厭~

只不過HT有時會聽意見~可以改就改~

如果這些要求放係eb~佢就變成山寨廠

睇彩數la~人地買樓冇事~到自己買樓就問題多多~天意
頭像被屏蔽
You gave valuable comment! :71:
I hope Howard can see this post and get back on track with the coming products.
BTW, New Jack Sparrow looks good! (My personal feeling)
回復 6# 逆天原罪

同意你講法! 冇可能滿足得晒全部人! 由於可能ht係一哥,大家對佢既要求過高? 始終都是一件玩具, 而且大貨同首辦都唔會完成一樣, 冇得強求太多! 中意就買, 唔中意就唔好買住, 等佢再好d技術先再入囉! 係唔係?
路過俾小小comment:
Batman果set我冇入到所以唔知有冇偷工減料,但係我覺得就算HT用番舊嘢番出冇乜問題(成隻嘢repaint過)
新Jill都算長平公主?不過當然如果用新頭同較有彈性嘅衫會好D。
至於雷神,我同意你嘅睇法,body唔夠大隻,木口木面真係攞命!:53:
但係你話HT quality差咗又唔覺,李小龍有驚喜,DX小龍就改到同初板差唔多完全兩回事。
Ghost Rider可能因為着boot所以唔覺條褲dui腳,size都可以接受,Overall覺得唔差,電單車好detail:71:
所以我「個人」覺得Overall HT係一路進步,比起EB直情超班!
頭像被屏蔽
頭像被屏蔽
退步都有同感
啲出品好似無咁有 heart, 以前佢地會聽客人意見修改
修改嘅比例都大過而家
以前我覺得佢地真係好有心咁去出玩具,為左份滿足感去做到最好
而家我覺得佢地只係為左賺錢
覺得....點都差d........
我唔覺得有退步,HT 0既FIGURE,一向都有唔少改善空間。只是有三數隻比較特出罷了,例如DX 01、ironman mark 4 mark 6就真係出得好好~
至於現在0既雷神、MJ等,唔係HT退步,而是沒有進步罷了。