Toysdaily 玩具日報

樓主: Somebody_Ex

[分享討論] SHF 分享會精選 vol.65~~~555 的終極力量~~~Faiz Blaster Form

正到痺!!
每次新出SHF都等你出post!!
base 發表於 19-5-2011 10:28 AM
THX base 兄~~~我都期待你每次都入黎留名支持~~~:35:
VERY COOL SHOT !
SUPPORT !
春田花花 發表於 19-5-2011 10:46 AM
THX 春田兄~~~:77:
faiz的手指头应该是银色的。。没有上色。。。
其實要說的優/缺點SOME大也很盡細地說了,只是真的想不通為何大部份SHF也有不同的問題,有些比例很好,上色卻極之馬虎或原用本身的膠色,這隻FAIZ嘛,就好像ACCEL一樣,上色很用心卻換來比例差為何不能上色/比例共存呢為未來出得更好的LINE作後路嗎,小弟真的摸不透笨大
P.S.我都選咗5,6盒先搵到一盒心口無花的同埋真係唔知哩隻原來一出個時都炒過下timothy276217 發表於 19-5-2011 11:47 AM
多謝 timothy 兄支持~~~:) 你呢句講得好啱~~~OOO 身型比例好好~~~但上色就馬馬夫夫~~~Faiz BF 上色好好~~~但身型就過肥~~~:67: W 身型都唔錯~~~但絶多都係上一半色就算~~~有啲重連關節都不保添~~~只有幾隻先真正叫人滿意~~~:38: 不同GE QC 準則真係令人難以揣測~~~:55:
呢只我越睇越順眼啊!
mr.elljay 發表於 19-5-2011 12:18 PM
小弟都有同感~~~:65:
奈何今個月有LEGO魔盜王,TF3要買,唯有將有機會返出既Blaster Form留最後.......
莫探員 發表於 19-5-2011 12:56 PM
真無奈~~~唔係幫人賣廣告~~~其實呢隻買咗會安心啲~~~:o
:71:good post:71:
把劍幾好:78:
十卜
555 BF幾靚,不過比例差左D
等平D先入
some兄可以試吓"笠"個拉打頭像Faiz BF上去喎~~~
pein 發表於 19-5-2011 02:08 PM
我無玩頭像呀~~~:no:
我無玩頭像呀~~~
Somebody_Ex 發表於 19-5-2011 10:57 PM

有人陪~~~:78:
我都冇玩頭像
如果玩埋實不得了:cool:
我就是因為乾巧的性格,看罷 第三十五集後熱情就減退,停了沒看。所以對 Blaster Form 的出場一無所知呢. :67:
謝some大報告我才更了解。:$
回說這 SHF 555, 配件豐富並充滿很多小驚喜的細節。真令人愛不惜手 :52:
nice pic.........
支持some大!!! 不過我會等佢個落番d先入!!!!
aeromanCCM 發表於 19-5-2011 02:19 PM
THX aeroman 兄~~~希望你順利入手~~~:)不過要留意好多隻心口都有啲花~~~:(
faiz的手指头应该是银色的。。没有上色。。。
Xen 發表於 19-5-2011 04:55 PM
其實可以自己用模型油上的~~~:)但銀色油會在換手件時容易被捽掉~~~故笨大亦索性取消~~~我有銀油亦決定不替 faiz 補上~~~:(
good post
藍藍路 發表於 19-5-2011 08:49 PM
THX 藍藍路兄~~~你係TD新朋友喎~~~:DD
把劍幾好
cchong420 發表於 19-5-2011 08:51 PM
比裝著多咗啲激光勁咗~~~:)但鎗咀就屈唔到入去~~~:38:
十卜
555 BF幾靚,不過比例差左D
等平D先入
saga522 發表於 19-5-2011 09:09 PM
THX saga 兄支持~~~遲啲可能會平啲~~~但留意好多盒心口有花痕喎~~~:)
有人陪~~~
我都冇玩頭像
如果玩埋實不得了
pein 發表於 19-5-2011 11:39 PM
由第一set 頭開始~~~我已經禁止自己入任何一隻~~~即使有啲cheap到掉晒出黎都好~~~皆因又係一個無底深潭~~~:60: