Toysdaily 玩具日報

[週邊精品] 本地5.5吋兵器玩具演變(第一把兵器實物係霸刀定小魔神?)

新帝國 強勁時同期有 火武耀揚, 赤紅熱血, 紅太陽, 火種, 紅棍王 一齊出
中間仲有本烈火殺人王,中後期 ...
聖鬥士JACK 發表於 12-5-2011 08:00 PM

天行社都唔弱,古龍、街霸。
天行社都唔弱,古龍、街霸。
mushroom 發表於 13-5-2011 10:51 AM

天下, 黑豹 拖 天殛, 倚天 (兵器潮初期)
天下, 黑豹 拖 英雄無淚, 7種武器 (兵器潮中期)
中間 有 神武紀漫畫, 神武紀小說, 英雄 電影漫畫
雪山飛狐 無出過兵器
天下, 黑豹 拖 天殛, 倚天 (兵器潮初期)
天下, 黑豹 拖 英雄無淚, 7種武器 (兵器潮中期)
中間 有 神武 ...
聖鬥士JACK 發表於 15-5-2011 11:15 AM

海洋都有出,出得最多係天殺狂刀
頭像被屏蔽
英雄~無名~赤劍~英雄劍~
大家知唔知 呢把4"赤劍 係出自邊呢?

4" 赤劍 連 劍肖~~~~
華英雄 用 赤劍~
無名 用 英雄劍~

馬sir 經典 設計
:*:*
回復 51# 聖鬥士JACK

赤劍阿阿阿阿阿...
中華英雄的合訂本是小時候看的,
亦因為如此後來看電影版有點吐血的感覺...

現在回想中華英雄的特色是沒港漫那種一記大招二大頁的震撼感覺....
招式都是很素的就是一道氣柱從掌心發射,
但電影版就完全搞成GC版了...
回復 52# 隨感一亡魂

金太保,火四郎,元武,黑龍司令,無敵,服部千軍,火鳥,司徒無量.....依家無一本有咁重份量既配角/歹角,D武功又正: 四象邪功,無量神掌連周星馳都要致敬(唐佰虎),近年我想只有海虎可比
我有12"赤劍, 劍肖刻有華家罪業,搵吓POST上黎分享下
最早跟書的一定係3''霸刀,
而質素最好我覺的是天下~