Toysdaily 玩具日報

[玩具攝影] 一圓心願 - ES合金05 - 來吧! CHANGE GETTER 3! SWITCH ON!!!

人地係設計者而唔係生產發行商....

話時話,而家買玩具都需要有D planning, 好野自然多人爭架啦! 希望遲D有機會買番金剛起飛天鑽啦! 期待Getter 3 快D到手!
轉發: 等到都冇心機了. 可唔可以講吓點解成日延遲!!!又延遲得耐!!! 點解貨又少,俾班行街炒起晒, 我只 ...
gsaif 發表於 24-4-2011 01:51 AM

我以為我乜野reply同pm都收過, 點知低處未算低, 真係開左眼界...

再再再提一次, 我係做設計, 唔係生產
而且delay既原因亦有交待過, AT都已經盡晒力
實在過往一兩年國內工廠大圍環境太差, 做細量生產既真係好難生存
邊個唔想好似大廠咁個個月出一大堆野? 細公司自有細公司既困難

就我所知, getter 1同2 基本上係無cut過單的, 即係訂幾多派幾多
至於點解會一街都唔夠, 又有鋪話派唔足, 炒到咁貴
真係要怪罪生產商? 定係某D 市場壞習慣作怪?

至於再版, 問題在於生產檔期難安排
如果再版getter 1 , 又會推遲天威, 咁到時咪又會進入惡性循環?
G1總會再版的, 只要檔期容許, 總會再買得到

作為第3方既設計者, 都只能夠咁講了.....
會唔會出黑31呀?:52:
好靚啊!!!!心急等待,希望今夠貨
我以為我乜野reply同pm都收過, 點知低處未算低, 真係開左眼界...

再再再提一次, 我係做設計, 唔係生 ...
L-U 發表於 24-4-2011 09:22 AM

Support! 不要灰心!
我覺得你已經好西利,設計到一D大家想要而生產倒既玩具,又cute又型,仲正過D正常比例,最緊要係D日本仔都想唔倒!
Anyway,繼續努力呀!
小弟覺得好靚,設計好有heart,不過對Q版無甚興趣... :o

都支持一個先!
Very Good~~!! :71::71::71:
:71:
多謝各位

REPLY漏左
設計上佢對手係可以無限延長的
但長到某個程序會因為重量舉唔起

不過到黎捲住其他機械人就無乜問題~~~
我都搵緊有邊隻野可以俾佢捲住:p
原來呢o的係 lu 兄 design o架
一路都無留意:64:

好懷念你以前改果隻 sd 勇者王:$
支持你!:71:
雖然因為買唔到1號而放棄晒3隻...但係天威必入必訂的!
加油
支持支持 :71:
回復 39# L-U

:help:大大。。。。。大大啊。。。。到底宇宙骑士同埋功夫猫党搞掂未。。。我好饥渴啊~唔该你地成全我既购买欲啦~前两个月上AT总见宇宙骑士COMING SOON,依家冇见左,唔会冇出挂?
哩set三一真係出得好正!!

不過我都係等緊getter1

同埋如果有3部小戰機可以模擬合體畫面

咁影相時又會多d玩法~

支持大大既設計!! 加油!!

希望有一日會出銀河旋風J9啦~!!期待
希望會有再版....我買唔到1號