Toysdaily 玩具日報

[新品消息] Hot Toys – MMS150 - Iron Man Mark II (Armor Unleashed Version) Limited Edition

hottoys嘢都幾難賣唔去,屋企只要有位,放到幾個月已經唔駛担心.我係唔明點解幾時都有人唔訂要去yahoo bid,一定有D唔訂買家.
依家個個都訂三, 四, 五, 六, 七隻~~~~到時可以慳返d時間唔駛排隊自己訂, 日後係重有大把"平貨"慢慢格價, 所 ...
toysmale 發表於 24-4-2011 12:11 AM

我唔信有平野, iron man 條女 我就係冇訂, 諗住成街貨慢慢等,點知而家貴到買唔落手:31:
我唔信有平野, iron man 條女 我就係冇訂, 諗住成街貨慢慢等,點知而家貴到買唔落手
dj夫 發表於 24-4-2011 03:02 PM

之前的人冇咁crazy,
自從 dx 04 雙body 一出就抄高成倍,
搞到依家就個個都入3,5,7 隻.

好多外國人冇法用正價訂,要上網買
咁你手上有貨,轉售點都要賺返人工掛
有邊位正義朋友咁睇唔過眼,咪而家原價訂定10000隻,
第時只收運費加正價,照顧外國既"正宗玩家同好"囉
咁一定可以打擊全香港O既不良炒賣風氣!!!!

而家隻野仲受緊訂,訂幾多隻都係收正價
理論上,隻公仔第時升又好跌又好,都同"正宗玩家"無關
唔會影響你呢一刻買定唔買,唔會搞到你買唔到
人地責10隻又好,100隻都好,都係人地既選擇
一隻只係賺200,你覺得煩、覺得少,但亦人地覺得密食當三番,賺10隻賺2K,夠買兩隻HT玩
呢件事本身冇對同錯,係你選擇唔做,人地選擇去做.

既然TD咁多"玩家",點解D Post始終都係講返炒價呢?
因為炒價本身已經係HT商品本身不可分割既賣點囉
既然升值本身係佢賣點,即係買炒價/賣炒價都係好正常既商業行為,冇必要受到別人任何批評
如果你從來都係正價買,唔會轉賣,咁何必去理?

不如都係講返隻公仔囉
如果隻公仔根本冇野吸引到你發言,真係返去enjoy life好過啦.
睇晒噤多位大大嘅留言, 好多都話訂兩隻或以上, 之但係LEE隻野一出, 會唔會好似之前果D噤, 首批貨會有"缺憾"呢, 攪到可以要回收或第二水貨先可以攪掂呢?
我個人就無訂啦, 因為始終有D擔心:no:
回復 1# Dick.Po

請問頭雕會是什麼人物?
thanks
頭像被屏蔽
回復 334# Toro

大家唔係好明,Hottoys玩具唔係100﹪一件玩具,炒作眼光都係佢一個賣點.如果只係一件玩具,就唔會咁hit啦.
回復  Dick.Po

請問頭雕會是什麼人物?
thanks
skyline123 發表於 24-4-2011 08:21 PM

Rhodey as Don Cheadle
都貫硬, 如果買多幾隻得咩 ? 唔係一人兩隻咩 ?
回復 340# newnov
只是一人每次限訂兩隻。
Rhodey as Don Cheadle
O暈 發表於 24-4-2011 09:23 PM

即是war machine 果個???
即是war machine 果個???
skyline123 發表於 24-4-2011 10:39 PM

yes
其實依家大家鍾意邊隻去HT用原價任訂唔嬲,唔鐘意唔會買既跟本無需要去理會隻野之後炒定唔炒,因為對你無影響,唔鐘意就算平過原價都唔會買,鐘意既二千蚊隻你都可能覺得值~人人價值觀唔同,玩玩具都係令自己開心娛樂黎,無謂諗得咁覆雜
其實依家大家鍾意邊隻去HT用原價任訂唔嬲,唔鐘意唔會買既跟本無需要去理會隻野之後炒定唔炒,因為對你無影響 ...
kingundam 發表於 25-4-2011 12:32 AM

Good! :71: 同意同意