Toysdaily 玩具日報

[新品消息] Hot Toys – MMS150 - Iron Man Mark II (Armor Unleashed Version) Limited Edition

開頭都想去訂2隻,但諗下諗下都係訂一隻算,個個都話去訂,到時分分鍾成街都係MKII,炒唔起再執平貨都唔遲....最好再多的人訂......越多人訂越好...多的人有玩具玩....:66::66:
睇下幾時坐艇!
vanhelsing 發表於 23-4-2011 23:09

我都有同佢講小心
不過佢啱啱係電話度同我講其中 9 隻已經有海外買家要咗喎... :67:
依家個個都訂三, 四, 五, 六, 七隻~~~~到時可以慳返d時間唔駛排隊自己訂, 日後係重有大把"平貨"慢慢格價, 所以ht 加價都無乜影響, 全靠每人入左咁多隻, 做福人群:71: 抗通脹:43:
我都有同佢講小心
不過佢啱啱係電話度同我講其中 9 隻已經有海外買家要咗喎... :67 ...
Daredaddy 發表於 24-4-2011 12:07 AM

你個Friend有無Gift賣呀???
我都有同佢講小心
不過佢啱啱係電話度同我講其中 9 隻已經有海外買家要咗喎... :67 ...
Daredaddy 發表於 24-4-2011 12:07 AM

哈哈哈哈!

海外買家要???

有什麼海外買家願意付高價向普通人 (沒有折扣, 沒有保證) 預訂?

奇聞..........:36:
我都有同佢講小心

其實,即時賺,我估每隻都係賺2-300,,,,
但要出動成家人力,又要拎,又要寄,,
都會幾辛苦...
哈哈哈哈!

海外買家要???

有什麼海外買家願意付高價向普通人 (沒有折扣, 沒有保證) 預訂?

奇聞 ...
Gretzky99 發表於 24-4-2011 12:15 AM

而且只是普通版, 沒有Gift呢
其實依家咩情況很多人都知,要買都識得自己訂啦,仲等食炒價?到時實通街貨,,真係返到本都偷笑,加上如果ht到時仲有現貨賣,起碼要蝕一兩舊走貨,果d訂10隻8隻存心炒賣者分分鐘寧願撻訂都唔奇...祝君好運:78:
其實依家咩情況很多人都知,要買都識得自己訂啦,仲等食炒價?到時實通街貨,,真係返到本都偷笑,加上如果ht到時 ...
terry1997 發表於 24-4-2011 12:21 AM

師兄,所言有理...
假如蝕150-170賣, 又要攞貨, 又要約交收...
而且, 今次撻訂只係200, 小過隻魔盜王(300)
真係直接撻訂好過
hot toys d野完全供不應求!
唔訂到時很定冇!
訂又要等半年先有得玩!
所以有D人為了有得玩比人袋一千幾佰都願!

回復 320# Gretzky99

海外買家其實可直接向當地Official distributor訂講, 也會有Gift送. 很難相信海外買家不在本土購買, 而會多付郵費反向在香港購買冇Gift版本, 除非是大陸買家吧...

佢位朋友都係吹水居多, 不過今次Mark2泡沫極濃,小心小心、.
世界實在太大, 每個地方都有玩具店嗎 ? 有D 二,三線城市真係得一至兩間玩具店, 要玩自然要搵駁腳...或者襯朋友去旅行就搭單買

週不時行"雞旺"都見有D印度, 南美國家,黑鬼買FIGURE, 重要係掃個隻,

我本人都極憎恨炒家, 但自由經濟體系,炒家是一定存在的, 要解決呢個問題最好方法係HT 開放網上系統, 直接派送海外客戶, 咁應該可以阻嚇一些個體戶炒家...而集團式炒家應沒有太多方法可以控制.....只有大量供貨令他們失算損手才可令他們暫時離場, 一有機會他們又會再出動....

版主: 如覺OT 請刪文..謝謝
以前曾聽人講過HOTTOYS倒模可造一萬隻FIGURE左右,之後個模就會玩完~所以HOTTOYS 0既FIGURE再多人訂,他亦最多只可供應一萬隻。我諗除非有過萬個人對一款FIGURE熱切渴求,否則該款FIGURE幾難炒得起~炒家自求多福~
以上資訊有錯的話,請知情者糾正~
世界實在太大, 每個地方都有玩具店嗎 ? 有D 二,三線城市真係得一至兩間玩具店, 要玩自然要搵駁腳...或者襯朋 ...
kingofhero 發表於 24-4-2011 10:21 AM

其實一般來講, 唔係咩會場版的話

Ht玩具,你訂的話, 一定有貨。

即係話要買ht野, 只要去訂,根本冇可能捱炒價。
以前曾聽人講過HOTTOYS倒模可造一萬隻FIGURE左右,之後個模就會玩完~所以HOTTOYS 0既FIGURE再多人訂,他亦最 ...
任俠 發表於 24-4-2011 10:34 AM

ceo話過最好賣的小丑dx,賣左兩萬幾隻。

個模唔用得咪開新模囉。