Toysdaily 玩具日報

查看: 21207|回復: 57

[分享討論] SHF 分享會精選 vol.61~~~全貓系的力量~~~OOO Latorartar Combo

面對兩大 Greeed 的進迫~~~映司不顧身體承受不了聯組力量的危險~~~突然把第三枚黃色核心幣放進 OOO Driver 內~~~:66: 一股充滿爆炸性的熱能隨即向四週擴散~~~令水份也蒸乾了~~~:*

Latorartar Combo~~~幪面超人 OOO 第九話登場~~~利用三枚黃色核心幣~~獅子~~老虎~~獵豹~~~組合成的全貓系聯組~~~:78: 初登場即擊退 Mezuru 和 Gamel 兩大幹部的攻擊~~~並一口氣殺敗水棲系的 Same Yummy~~~:$ 貓聯組雖然很強~~~但出場次數並不是很多~~~而每次映司用完聯組之後身體都會變得虛弱~~~:70: 回說剛與牙狼一起推出的這隻 SHF Latorartar Combo~~~包裝跟前兩隻一樣~~~白色盒配上銀色字~~~仍是很醒目搶眼~~~:shiny: 內容跟 Tatoba Combo 基本是一樣的~~~包括七隻可換手首~~~大小各一對虎爪和一把 Medajalibur 大刀~~~只有頭部和雙腿是不同的~~~:78:

現時每一盒 OOO SHF 均會附上一把 Medajalibur~~~好像有點太多似的~~~:( 那雙虎爪跟 Tatoba 又是一樣~~~亦沒有甚麼驚喜給我~~~:38:

相信有買過之前兩隻 Combo 的朋友也大概知道 OOO 的水準吧~~~:36: 身型是可以的~~~全身黑色地方均使用原裝黑膠色~~~而黃色部份相信是比較難控制和上色關係~~~很多盒都有黑線出界或黃色油不平均的問題~~~我這隻已算是不錯了~~~:67: 獅子頭部本來是造得不錯~~~複眼的藍色很美~~~眉心亦有透明橙點~~~但最失敗的莫過於右邊的水口位~~~實在太明顯了~~~每盒每隻都有~~~無人能夠幸免~~~:68: 反而膠腳掌的上色不俗~~~踝關節活動範圍亦加多了少許~~~貼地性比前兩隻為佳~~~:51:

Tora 的虎爪相信是最配合這個聯組的武器~~~Latorartar Combo 的必殺技充滿野獸的兇猛性~~~ 一撲上即殺掉~~~真是相當厲害~~~:71: 這對虎爪的換件方法跟 Tatoba Combo 是一樣的~~~手掌很易拔除沒有甚麼難度~~~:)

現時的這三個 Combo 中~~~我比較喜歡 Gatakiriba Combo~~~喜歡他那些不一樣的螳螂刀~~~和那不同程度的綠色~~~大家又比較喜歡那一個 Combo 呢~~~:65:

後記: 最近兩集 OOO 我覺得有啲破壞性~~~:what: 為咗幫四十週年套戲做舖排~~~原本一個唔錯 GE 故仔無啦啦攪啲騎呢劇情落去~~~睇到我有啲想嘔血~~~個個都變晒儍仔儍女咁~~~:80:還好有段 Shauta Combo 攞咗 Birth 架 Claws Sasori 黎表演咗場水上大戰~~~咁先救番多少分~~~:74: 希望以後個劇情變番正常~~~唔好再咁攪就好啦~~~:o

第1
仲未買到tatoba.....
第二
只買了Tatoba

其他的睇SOME大的相就好了:he:
今個月買咗3隻SHF:
GARO
Another Agito
Latorartar

Latorartar真係要包尾啦!:42:
頭像被屏蔽
GREAT & SUPPORT ! :71:
頭上水口如不明顯,e 隻係可接受的
下回起好似就無Medajalibur 跟了
請問這套OOO幾耐先播一集... 我看到二十九集...
Some大PS了那個水口??
第1
仲未買到tatoba.....
msz006_ver.ka 發表於 19-4-2011 09:21 AM
點解呢~~~有間鋪而家賣到好平喎~~~:what:
第二
只買了Tatoba

其他的睇SOME大的相就好了
superterry 發表於 19-4-2011 09:46 AM
多謝 terry 兄支持~~~:)咁全鳥系都無興趣~~~:?
今個月買咗3隻SHF:
GARO
Another Agito
Latorartar

Latorartar真係要包尾啦!
pein 發表於 19-4-2011 09:59 AM
三隻 SHF 黎講~~~牙狼同AA QC 都唔錯~~~OOO 製作咁少上色真係有啲慳皮~~~:(
GREAT & SUPPORT !
春田花花 發表於 19-4-2011 10:02 AM
THX 春田兄支持~~~:77:
點解呢~~~有間鋪而家賣到好平喎~~~
多謝 terry 兄支持~~~咁全鳥系都無興趣~~~
Somebody_Ex 發表於 19-4-2011 11:31 AM

都無興趣, 等緊最終型態(希望有腳踝關節)
頭上水口如不明顯,e 隻係可接受的
下回起好似就無Medajalibur 跟了
lhfsamuel 發表於 19-4-2011 10:44 AM
我諗都好難唔明顯~~~只係大唔大撻 GE 分別~~~:80:
請問這套OOO幾耐先播一集... 我看到二十九集...
yelland01 發表於 19-4-2011 10:51 AM
正常係每個禮拜日上午播一集~~~係有特備節目同地震嗰時停播過~~~你其實都睇得好 Updated 架啦~~~我都係睇到二十九集~~~:65:
頭像被屏蔽
三隻 SHF 黎講~~~牙狼同AA QC 都唔錯~~~OOO 製作咁少上色真係有啲慳皮~~~
THX 春田兄支持~~~
Somebody_Ex 發表於 19-4-2011 11:33 AM

Somebody_Ex BIG BIG, YOU'RE WELCOME ! :)
十卜一下Some大,我琴日無聊分別係幾間舖都睇咗十幾盒,每一隻都有明顯水口的:42:
P.S. 其實我覺得OOO最唔好就係鴻上這極誇張的角色同映司那奇怪的演技:67:
十卜一下Some大,我琴日無聊分別係幾間舖都睇咗十幾盒,每一隻都有明顯水口的
P.S. 其實我覺得OO ...
timothy276217 發表於 19-4-2011 12:34 PM

映司那奇怪的演技,X2:67: