Toysdaily 玩具日報

樓主: Somebody_Ex

[分享討論] SHF 分享會精選 vol.60~~~魔戒黃金騎士~~~牙狼

回復  Somebody_Ex

冇入呀, 雖然some大d相好毒, 但係呢隻都係pass算 。仲未接受到冇左d雕花. ...
big9kan 發表於 18-4-2011 09:44 PM
咁就有啲可惜啦~~~牙狼 QC 其實唔錯~~~如果價好係值得一入GE~~~:)
可否透露下某店割價出貨,係指邊間?
CK1984 發表於 19-4-2011 12:47 AM
已 PM 你~~~:65:
''那種放在臉上涼涼的金屬感終於回來了~~''
太正了
dennistoyS 發表於 18-4-2011 10:06 PM
THX dennistoys 兄支持~~~:)金屬腳真係買少見少啦~~~:$
睇左你post 中毒深左.今日一定要買解藥
聖鬥士星矢 發表於 19-4-2011 10:40 AM
星矢兄影牙狼一定好正~~~期待你GE分享帖~~~:77:
個身形比例好正
今次用返合金腳真係要讚
不過個人略嫌姐金色麻麻地
SOME大的落毒功力太可怕了...... 除了完美的報告外, :71:
更有把一隻超膠可動SHF 影到很強烈的金屬感的能力, 實在太可怕了...... :$
個身形比例好正
今次用返合金腳真係要讚
不過個人略嫌姐金色麻麻地
jimmyltk 發表於 19-4-2011 06:36 PM
呢隻都幾正架,我都買了它
KIN10312003 發表於 19-4-2011 11:54 AM
兩位朋友都覺得唔差吧~~~:D除咗省略花紋~~~顏色見人見智之外~~~整體QC算唔錯~~~:)
十卜some 大, :71:
似乎如some 大講,  SHF只求活動能力高, 但細緻欠佳...... 可惜..:42:
SOME大的落毒功力太可怕了...... 除了完美的報告外,
更有把一隻超膠可動SHF 影到很強烈的金屬感的能力 ...
戰將 發表於 19-4-2011 07:29 PM
THX 戰將兄支持~~~:77: 超膠可動變有金屬感形容得幾有趣喎~~~:DD我買返屋企時已經諗緊點影先可以令佢更加"金"~~~:67:特登用咗幾個方法黎試~~~初頭有啲相唔夠金~~~有啲就金到爆晒光~~~到後來試到就沿用咗而家呢個 format~~~:(不過我無加到黃光或將隻牙狼噴金~~~純粹利用打光將佢身上啲金色影出黎~~~靈感係黎自啲手飾店飾櫃~~~:65:
為什麼some大可以拍出比實物更漂亮的金色?
我本來也是想放棄的, 但因為想要一隻放心把玩的高可動牙狼, 所以也買了一盒...

省卻了雕刻多少有點可惜, 但算在身型很有劇中味道, 也就罷了...
十卜some 大,
似乎如some 大講,  SHF只求活動能力高, 但細緻欠佳...... 可惜..
virtualman 發表於 19-4-2011 11:42 PM
THX virtualman 兄支持~~~:)論外型真係幾討好~~~好有劇中表現GE感覺~~~:DD
我本來也是想放棄的, 但因為想要一隻放心把玩的高可動牙狼, 所以 ...
手榴蛋包飯 發表於 20-4-2011 11:36 AM
除咗黑白分明 GE Fang Joker 之外~~~牙狼算係數一數二難影相 GE 玩具~~~:(大家都鍾意咁我就放心啦~~~謝手榴兄支持~~~:77:

在此再多謝各曾支持本帖的朋友~~~牙狼係一隻 QC 唔錯 GE SHF~~~盡量唔好錯過呀~~~:77:
我本來也是想放棄的, 但因為想要一隻放心把玩的高可動牙狼, 所以 ...
手榴蛋包飯 發表於 20-4-2011 11:36 AM

手手唔聲唔聲又:he:
手手唔聲唔聲又
yugi 發表於 20-4-2011 01:34 PM

2字頭呢, 一個不小心便購入了
2字頭呢, 一個不小心便購入了
手榴蛋包飯 發表於 20-4-2011 02:08 PM
手手唔聲唔聲又
yugi 發表於 20-4-2011 01:34 PM
好東西不要放過嘛~~~況且又不算是很昻貴~~~:shy:
呢隻仲係15/16中....:55:

我冇顏色o既~~~?:unhappy:

而且唔夠金好似真係差少少~~
呢隻仲係15/16中....
一舊仔 發表於 20-4-2011 10:08 PM
擺枱頭書架你會見到牙狼個勢走出黎~~~鍾意牙狼就應該唔好錯過~~~:71:
我冇顏色o既~~~?

而且唔夠金好似真係差少少~~
bigjohn2hk 發表於 20-4-2011 10:31 PM
咩嘢無顏色~~~bigjohn 兄講到咁玄GE~~~:(