Toysdaily 玩具日報

查看: 7941|回復: 11

[劇場創作] 小小[趣]遊記 之.......搶鹽

前言:小小[趣]遊記系列,係小弟以身邊一些有趣嘅事物,不定期創作嘅小劇場,小弟係盡量吾用P.S.改圖,一些效果盡量用玩具去表達,因為始終係玩玩具嘛,
有什麼不足嘅地方,請大家用幻想力去補完al,不便之處請原諒,希望大家中意,多多支持:77:

話說鹽可以抗幅射,所以人人都搶,伊達正中,發現家中一粒鹽都冇,心諗,今次8街al

伊達正中吾理三七廿一,馬上飛去搶鹽

吾洗一陣就到左雜貨鋪,但同時有另一個人黎到

伊達正中: (車,你黎呢到做咩呀幸穿)

真田幸穿: (咁你又黎做咩呀正中)

伊達正中: (你吾好話我知你黎買鹽呀)

真田幸穿: (你都傻ge,我買野從來吾比錢,我黎搶鹽ge)

伊達正中: (咁你積係點都要同我爭al)

真田幸穿: (係又點)

突然一位迷之少女出現

迷之少女: (你兩個吾係咁 on nine 咁都信鹽可以抗幅射下話)

迷之少女: (話你地知al,其實豉油先可以抗幅射嫁)

真田幸穿,伊達正中: (....................)

真田幸穿,伊達正中: (老細我要一箱豉油:* )

老細: (岩岩賣左,冇貨,落住訂先,有貨call你:45: )

伊達正中: (幸穿,睇黎我地有共同ge敵人al)
真田幸穿: (嗯..............)

四眼仔名言,人地有版權...
:34:
If the  shop keeper wears glasses, the story will prefect !!

四眼仔名言,人地有版權...

你地吾好咁al,我冇針對任何人嫁:shy:
不错啊
不错啊
leoko 發表於 21-3-2011 05:56 PM

多謝支持:43:
i heard from China that some people got overdose of salt and died...:(
如果"正中"仲在生既話,見到自己既地方攪成咁,仲有冇心情去搶鹽呢......:80:
回復 8# ZGMF-X42S

小弟只是想諷刺某些人嘅無知,貪心,自私,霸道,無其他意思,請吾好提傷心事al:79:
回復 7# Grimlock

吾知講咩好:80:
nice, funny story~~
nice, funny story~~
thank very much:handshake:
很應景呢....?!:73: