Toysdaily 玩具日報

[分享討論] HT 請正視顧客要求及一些建議

關閉 [複製鏈接]
呢兩日都有參與討論你賣野賣得貴無問題, 顧客衡量過認為值得就比錢

但而家個問題係
1. 你唔比開盒測貨..只從透明盒窺視, 有好多問題不能看到
2. 你話有14天有得換保証, 但好多時只係從其他有問題產品更換部件,而非全盒更換, 有D趕時間的大大,可能一不留神以為換了但其實又有第2個問題

建議 :
你唔比開盒CHECK 貨, 我都理解..因可能影響門市人流太多問題, 不若轉移提貨地方, 參考電腦商場做法, 在附近找地方設立顧客中心, 方便顧客提貨,換貨, 甚至交流比意見, 這可是所有消費者落意見到, 同時HT 員工可以更專注顧 客需要,這可提升貴公司企業形象及像一家龍頭公司

至於CEO 人格問題就不要在這討論了
回復 1# kingofhero
可能CEO會這樣答你: Hottoys並不適合你,回去玩你的toy, 好好享受生活
CEO咁大個人,管理咁大壇生意,有心改善換貨問題,佢自己一定大把方法唔駛人教!我認為各位大大的善意建議都是癡心妄想!人地CEO好明顯無想過改善QC同CS...
全盒更換?可能要換100次個客都唔滿意:36:換件其實係OK!
CEO咁大個人,管理咁大壇生意,有心改善換貨問題,佢自己一定大把方法唔駛人教!我認為各位大大的善意建議都 ...
solarlord2001 發表於 19-3-2011 01:19 PM

人哋唔改善,都大把死士係咁買(重要話正)
都有錢賺,有必要改善嗎?
已去信消費者委員會查詢佢的消售及換貨手法

如果消委會建議我退錢,我會直接上去退錢

最多去阿姑柏買比多D錢搵隻比較完美.都好過對住隻次貨....

另Hottoys適唔適合我同佢消售手法有關係嗎 ?

"回去玩你的toy, 好好享受生活 " , 比了錢返屋企當然玩啦,頭14日玩完拎返去換再當全新拎去賣都重得,這就是我的生活而且好享受 <<<<<<<< 當然是老作,起碼可以激下佢
呢兩日都有參與討論你賣野賣得貴無問題, 顧客衡量過認為值得就比錢

但而家個問題係
1. 你唔比開盒測貨. ...
kingofhero 發表於 19-3-2011 01:11 PM

你個方案好好, 佢樓上應該仲有個倉放貨, 我諗好多朋友都唔會介意拎貨既地方,
不如就門市收訂, 我地拎貨就去倉, 咁佢整一個位,放張桌,俾人去撿查, 有問題又
可以即刻換, 又唔洗租多個地方, 增加成本, 我支持!