Toysdaily 玩具日報

查看: 10638|回復: 16

荃灣新吉吉

最初見結業以為撤出..因為無;或唔見有告示話搬去對面...點知今日行過見到新開了,開了幾耐唔知..
不過原本這個是黑沉沉,個場都幾死0下的地方..開了吉吉光猛晒..人流絕對多過以前.....

這條長長又闊的電梯,好有當年屯門家樂福感覺.......................

玩具部話有折都唔平得去邊...不過最驚喜是頭上的玻璃火車軌...................

:64::64::64:
都唔一定無好野的,不過可能唔係咁啱TD一眾大哥哥的口味...
佢地有D特價野,如火車組,TOMY救急戰隊的玩具平過深水埗.
另一方面佢地擺貨很低調,有時新貨擺起D好隱蔽角落,如哈比人3.75同6吋就放在貨架最下層,我去第三次才找到...好有尋寶FEEL的.

不過講起尋寶FEEL荃灣奇趣都有點...
現在萬亞,吉吉,奇趣成了每週飯後漫步路線,行完剛好又肚餓!!

你也是荃灣友??
荃灣吉吉或jusco已不存在, 現在只有Aeon:73:
條電梯係N年前百佳mega store已經響度,當年用嚟方便比人推車上落。

而家用嚟當普通扶手梯上落就唔太適合,我搭親都覺得太斜令人唔舒服,

但我個仔就好鍾意。

今次灣景廣場租務部真係苦盡甘來,飲得杯落。
果度有2款車仔做緊特價  米老鼠同美妮 同 松鼠兄弟 既TOMICA車仔 30蚊都唔使就有1盒
見到火車個幾張相好有親切感, 好似細個去荔園坐的車, 橫繞成個荔園咁~~
有空一定親走一會~~
條又長又斜的電梯,正是家樂福留給百佳,現再給吉吉島用
個條電梯在見證著時代的變遷:43:
回復 2# warxv

元朗...由於用月票,西鐵沿線都會行0下.....
你所講的寶藏無買,少睇.....:68:.
回復 4# iorik

這商場開咁耐都唔知有沒有行過入去...對面咁光猛,都揀行對面...而且這裡終日黑沉沉,無意欲行入去....:38:
過最驚喜是頭上的玻璃火車軌...................:66:
都唔一定無好野的,不過可能唔係咁啱TD一眾大哥哥的口味...
佢地有D特價野,如火車組,TOMY救急戰隊的玩 ...
warxv 發表於 28-12-2012 10:11

荃灣奇趣同吉島一頭一尾好似隔好遠wor...
以前呢到第一代應該係家樂福,之後先到百X超市,因為個時個條斜電梯係俾人向入面的車仔用.......
講返玩具..個條玻璃火車軌反而真係最正:71:...同時間令我諗起以前沙田百X半個時都係有個條向天花的,個時真係覺得超正........我會唔會係太老野:56::56:,有冇爸打都知呢??
回復 13# kenneth35

這類梯屯門都有條,又係開家樂福時已經有...之後留到現在,但屯門那條好似無再用了...:38:
火車軌...

是以前八百伴的回憶! 估唔到重現 !!! 正