Toysdaily 玩具日報

[改造交流] SHOW.文.蜂(DMK Bumblebee + L Class Optimus)

小弟並不是傳統老變diehard fans,但自電影版推出之後被深深吸引,一直非常期待造型有電影感既玩具推出,經咁多年觀發覺合眼緣既並不多,但最終我選擇左佢地:

Bumblebee - 記得上年生日女友送左盒Dual-Model Kits比我,真係開心到不得了,砌模型最頭痛就係砌好左搵地方擺,所以bee仔既精細度同大小簡直係洽度好處。

Optimus Prime - n年前某區吉吉島做緊執笠大減價,見到Leader Class天火文組合賣$5xx!(當時正常市價都要$10xx)抵到爛,唔入真係對唔住自己,跟住手痕想玩埋repaint,爆散左,執口水位都執到傻,搞搞下都冇心機搞,擺到今年先有興緻上色。

勿多口水,去圖!

蜂仔:哇!文哥呀!

文哥:等我掏出我支巨炮來先!

多謝收睇!
回復 1# salamandra

樓主果然是電影版老變的FANS, 兩個作品都看出大大的心機
很詳細的分享:71:謝謝大大, 期待將來的作品分享
回復 2# 歐叉獅子

多謝版主大人欣賞,其實搞呢兩隻野都算幾大工程,用左成個月先搞掂,要有等下次出品我諗都要d時間...:42:

另外如果反應好的話,我會再upload少少製作中既相片:shiny: