Toysdaily 玩具日報

查看: 8160|回復: 11

[玩具攝影] DOM玩具繼續玩 ~ Review大放送 - SIDESWIPE

dom玩具真係越玩越有愛
今日入手Sentinel prime, sidewipe同topspin
sideswipe本來只係撘單, 結果玩落都唔錯!

先影一影合照

裝上mechtech之後...

感覺今次博派人丁壯大得好緊要
買到既大都係博派, 如果全部都有出現, 應該都幾一面倒
我反而係希望今次可以講下博派內部既問題
因為有Sentinel prime呢個問題人物出現, 內亂一下應該會幾好睇~

"DAMN! I AM GOOD!!"

先由最唔吸引既sideswipe開始
原來都幾大變化

第一係原來今次佢變左開縫車?
先頭仲以為少左parts, 原來真係開縫
車本身就無乜可以挑剔, 除左個色..
同埋呢款車開縫起黎唔多好睇...不過都算啦
加上今次收到架車好薄好薄, 我收貨
但真係差在隻色..

另外, 今次所有插孔都有彈片封返, 呢個值得一讚

變形!
今次開始我會減少變形圖, 留返多D樂趣俾大家

變形非常精簡, 一改M2果隻既複雜
感覺都OK! 快靚正

最大改動應該係對腳既修正
有感覺到DOM故意改到隻隻都可變返日式STYLE
例如SIDESWIPE對腳, 之前幾隻都係後屈的, 今次呢隻可以完全伸直!
唔知算唔算係滿足BAY之餘仲滿足返一般ROBOT FANS?

犧牲複雜性, 換來非常之大既可動改良

終於可以有隻SIDESWIPE可以好似MOVIE入面咁片來片去了~
下身可動性好好, 花少少心機, 仲可以做到圖片中既平衡(我真係無用野頂住架~)

MECHTECH就係一把槍變刀...唔點有趣, 算了

3隻SIDESWIPE都有買, 呢隻玩起黎最好
但可惜個色真係差
期待REPAINT, 可能會買多次
dom玩具真係越玩越有愛
今日入手Sentinel prime, sidewipe同topspin
sideswipe本來只係撘單, 結果玩落都唔 ...
L-U 發表於 16-3-2011 23:40

等repaint做metal色先買
背后 不可以再叠一下了?还是觉得长
電影二果隻賣得:58:
新這隻等日版啦,無計隻色醜得太緊要...
wow this is wonderful!! :63:
頭像被屏蔽
thx, and very poisoning!
good wor...is it deluxe?
架重型車正~~~:71:
我想問下樓主, D玩具係你買同影的嗎? 我係一倨國內網站見到同你一樣的圖喎, 不過人地有埋個討論區的LOGO...
講返隻SIDESWIPE, 我對呢隻野仲有保留, 主要唔係因為佢D色, 而係佢個變形方法...明明係第2集入面, 車尾係胸口, 而家變左係車頭, 如果係第3集入面佢個變形方法真係唔同左, 我就甿受, 但如果第3集入面佢同第2集係一樣的話, 我就覺得唔係幾OK, 無理由將人地個變形方法掉轉左, 咁咪即係仲比第2集退步?! 當然呢隻的活動性的好好的....
回復 10# kyostanley

講起就無引....我影玩具都影左好多年...只不過我唔鐘意加watermark, 因為只係純分享
同埋我堅持加水印會破壞圖片既美感

結果不斷俾人偷圖, 近來仲發現國內用左我d圖不突止, 仲自己加水印
論壇都算了....淘寶先過份...
不過我都唔想理了...反正無得理
而家仲掉轉頭俾人懷疑, 好灰
加上次次一post相, 一晚唔夠就爆bandwidth, 又搵唔到地方長擺, 真心講我有d 唔想再做review了.......

唔信係我影既, 可以check下我d 舊post...
回復  kyostanley

講起就無引....我影玩具都影左好多年...只不過我唔鐘意加watermark, 因為只係純分享
...
L-U 發表於 17-3-2011 10:56 PM

我都係問清楚0者, 我以為你都有係國內網站放相, 其實你都可以照整水印,  只要唔將水印整係主要地方就唔影響啦!