Toysdaily 玩具日報

查看: 9861|回復: 12

[玩具攝影] DOM玩具繼續玩 ~ Review大放送 - Sentinel prime

dom玩具真係越玩越有愛
今日入手Sentinel prime, sidewipe同topspin
sideswipe本來只係撘單, 結果玩落都唔錯!

先影一影合照

裝上mechtech之後...

感覺今次博派人丁壯大得好緊要
買到既大都係博派, 如果全部都有出現, 應該都幾一面倒
我反而係希望今次可以講下博派內部既問題
因為有Sentinel prime呢個問題人物出現, 內亂一下應該會幾好睇~

"peacetime leader unsuitable for war"

對Sentinel prime期望好高
因為leader尺寸, 又係我好鐘意既機場消防車
結果, 我係滿意的
雖然都有少少地方唔ok, 但整體而言係好玩的

機場消防車

非常精美, 雖然頭頂上既mechtech可以不理, 但架車本身真係好精緻

少少grimmick

噴水支架可動

details 車頭

車尾可以反出黎, 我覺得有少少fire convoy/galaxy 既影子

把刀原來收起度~

變形好勁! 對得住leader之餘, 又無mp09咁煩, 不過變起黎要小心d, 因為都有一兩個弱位

人形, 非常威武

背部原來摺得好好的, 之前d 圖係未變好

老又有乜問題? 一樣可以好有味道的

武器

一如所料, 可動係無d同v咁好, 但基本都無問題

評價: 好英氣既老戰士
造型好唔錯, 身形good, 而已背部6片翼可以反來反去, 都幾有feel
加上聲光grimmick, 可動合格, 變形耐玩又唔煩

真係要數不滿, 係個頭同心口有d大, 同埋個頭可動性接近零
同埋把刀唔夠大, 但基本上都係滿意以上, 至少比天火好好多

大合照!

俺觉得哩个伯伯出得算唔错了。

盾牌装到车底
這是電影版的嗎???車型和人型也很漂亮耶~~
這是電影版的嗎???車型和人型也很漂亮耶~~
卑彌呼 發表於 16-3-2011 11:57 PM

yes!
而且呢隻個變形都幾複雜,尤其係個torso,幾好玩=]
對Transformers無咩研究..
但呢個 Sentinel prime 不論人型 or 消防車都真係幾好睇 bo :71:
感謝大大的美圖, 真得很有型.:71:
期待MP版才出手!
:71:型呀
this uncle should have a large part of the movie?! anyway, nice toy!
出面邊度有??@@
出面邊度有??@@
saihttam 發表於 16-3-2011 09:16 PM
我見過係灣仔格仔店度
all photos are dead............
Sentinel prime 同Opimus prime個比例唔係好o岩﹐係咪唔同Class???
我已經轉左3次相薄...7個acc爆左4個...無心機再搞了...
麻煩click入去睇....
thanks...

http://s1197.photobucket.com/home/luphotobucket