Toysdaily 玩具日報

查看: 11927|回復: 22

[玩具攝影] 冷門嘢!Lego旋風忍者,其二!!(多圖)

上次提過,最近中左Lego毒!
以下有旋風忍者,其一:http://www.toysdaily.com/discuz/thread-147037-1-1.html

今次介紹係旋風忍者:2504,2260

先介紹人物

獨眼骨王,老師父,白忍者ZANE

道化師骨魔,神龍版ZANE

仲跟左套對戰咭+陀螺!!

好!無聊劇場開始!!:77:

道場係咁多位旋風忍者修練嘅地方!

有一日,其他忍者都出晒去執行任務!
只有白忍者係度修練!!

[刀陣]後面有個機關,手動旋轉!![斧頭陣]都有機關!

zane修練中,獨眼骨王(以下簡稱:獨眼)乘機偷襲道場!!

仲想偷金武器!!!!

突然!機關一彈,彈開左獨眼!!!

原來老師父同zane,已經發現左獨眼!

zane立即採取攻勢!!!!

但係,獨眼係資深骨兵,立即展開一場激戰!!

zane不敵獨眼.......

老師父眼見愛徒不敵,立即出手!!!!

老師父:  細路,踩我場仲打我徒弟!!!

zane:  師父,果然寶刀未老,一下收佢皮!!
老師父:   呵呵呵.....
獨眼:  老頭,打散我隻手........可惡!!!

原來獨眼只係誘餌!!道化師早有埋伏!!!

道化師:金武器到手啦~~~嘰嘰~~~

老師父:   呵呵,老夫失察...
道化師:   獨眼大哥,我黎幫你!嘰~~~

獨眼:  good job!!!快d幫我砌返隻手,一起夾攻老頭!!!
道化師:    ok!嘰~~~

獨眼+道化師:死啦,老頭!!!!!(嘰~~~~~)
老師父:  呵呵......

老師父一躍,跳上屋頂!!

獨眼:避到天腳底都追到你呀!!死啦!!
道化師:嘰嘰嘰~~~~
老師父:呵呵.....可必呢~~~

係依個時候!!

zane眼見師父被圍攻,佢要出手啦!!

zane:變身!!~~~(輕先!!~~~)

~~~神龍忍者ZANE!!!~~~

變左身嘅zane,立即召喚寒冰龍~~~~~~

寒冰龍從天而降~~~~~

寒冰龍:  zane,要幫手呀?
zane:  邪骨兵團黎踩場,要借助你嘅力量啦!!!同伴!!

寒冰龍:  無問題!上黎啦!!

ZANE+寒冰龍,傲翔天際!!

獨眼:  哇!!咩黎咖?係飛機?係火箭?係超人?
道化師:係冰龍呀!!!嘰~~~~
(大家睇下,老師父好醒咁,已經閃埋一面啦)
老師父:    呵呵呵.....

(逢~~~~~~~~~~)
道化師+獨眼:  哇~~~~~>0<!!

寒冰龍用旋風吹跌獨眼同道化師!更準備進一步攻擊!!

道化師:  哇~~~~佢想點呀!?嘰~~~~~
獨眼:  喂!我知你想點咖,唔好呀啦!唔好呀!!唔好呀!!!~~~

Bommmmmmm!!!!~~~~~~~~~
道化師:  嘰~~~~~~~~~~~~~~~
獨眼:  做咩呀!都話唔好呀......又搞到散晒.......

zane:  快d執返你地d手手腳腳,同我(冷)呀!!!!!
寒冰龍:  (胡~~~~~~~~!!)

寒冰龍:   (牙~~~~~~~~~~~~~~~!!!!)

獨眼:  得啦,又係邪不能勝正嘛......
          道仔,幫我執返把斧頭啦,我無手呀!
道化師: 我夠無啦,嘰~~
            我頂帽都未執呀,嘰.....

旋風者忍又一次擊敗邪骨兵團!!
成功守護金武器!!!

老師父: 呵呵呵~.......

感謝各位觀看!:77:

再貼d寒冰龍相!寒冰龍真係好正(雖然似燒雞多d)

感謝!!!!
好圖好故事~差d就毒到我~:71:
好彩一諗起屋企冇位就清醒返:o
回復 2# 太子touch

thx!!^^
我屋企都無位呀,
我實施砌好玩一排,分組放返好,遲d玩,再&#25886;返出黎!
睇黎lego貼,真係唔係咁受歡迎:58:
咁多人睇完都唔回:80:
龍神 掂!:71:
正呀!!
旋風忍者我都幾喜歡,就是感覺有點貴,特別是陀螺版...夠買一盒細SET了.
冰龍入左,都改埋,加大隻左,無咁似雞了.

下半年有火龍連城,地龍,胡師傅的陀螺版...都好正下,留力中.
玩具就係要咁玩先開心:71:
正呀!!
旋風忍者我都幾喜歡,就是感覺有點貴,特別是陀螺版...夠買一盒細SET了.
冰龍入左,都改埋,加大隻左, ...
warxv 發表於 15-3-2011 08:34 AM

我都等緊其他龍呀!
好想儲齊佢d龍:71:
回復 8# Gackt
係條火龍惡攪D,因為連埋城,恐怕過1K了...
地龍如果唔太貴可以入兩條,比獸人族都合用.

TD係少D人回LEGO的了,不過加油啦,有無人回我都係咁POST的.
明&#22021;:58:

最近盜墓迷城系列我都有d興趣,warxv兄你有無玩?
回復 10# Gackt
朋友我當然有玩啦,仲出埋POST了!
我現在主力城堡系列,金字塔同海底地都算合用,所以都有入手呀.

現在等緊有下個月的魔盜王,船有用.下半年的城堡及忍者更是主要目標.
黑旋風為民除害...唔使用劍&#22021;...:34:
E SET忍者系列太貴喇,
唯有放棄
全力去買法老王系列...
Ice dragon 型到冇朋友!!超期待火and地龍 :63:
乙明&#37032;嗎...哈