Toysdaily 玩具日報

[玩具報告] Toybiz Ironman Hulk Buster VS 炒價 山口 IM mk6

我買盒裝都只能上EBAY買,連SHIPPING都唔平呢∼∼∼∼
飛行板我無所謂的,如果見有LOOSE我都寧願買LOOSE

多謝樓主分享~懷念post~
最正粗口手勢(做俾孩記睇:p )就係因為孩記, 我先從marvel 6"地獄走出來, 因為價錢問題..貴(貴成陪)...同埋難搵,同埋開初既孩記新marvel legendd人物真係嚇鬼死你 所以就咁斷檻, 雖然而家出既都好好多, 但已經吸引唔到我去買了,  加上又唔喜歡而家既3.75 比例, 真係多謝孩記, 同埋真好懷念toybiz~既marvel帶俾我既震撼~ 當年資訊無噤發達, 真係由荃灣吉島到葵芳,長沙環, MK...灣仔...搵到去太古吉島搵ML3既磁力王, 而家想起都覺得痴線~

另外, 玩玩具真係個人喜好, 而邊個唔喜歡邊間公司都係, 就算你幾有力既野去support, 係唔喜歡就唔喜歡情意結嘛!俾編論文我睇都無意思.. 睇左幾位版友既"深入分析""嚴肅討論", 又另我想起好似PS同SS年代兩班FANS互相"討論"既有趣回憶~:)

我個人好喜歡呢個造型, 當年買左兩隻, 奇中一隻油成黑色了~
最正粗口手勢(做俾孩記睇 )就係因為孩記, 我先從marvel 6"地獄走出來, 因為價錢 ...
mankind 發表於 2-3-2011 11:14 PM

我未經歴過toybiz年代,原來當年買6”玩具都係噤痛苦!
我仲以為依家買mu3.75"先至噤痛苦,又要食炒價,又要四處搵,多謝分享經驗!
我個人好喜歡呢個造型, 當年買左兩隻, 奇中一隻油成黑色了~
Satogill 發表於 2-3-2011 11:42 PM

黑金都油得好正!
不過根據電影系列慣例,試驗版(mk2)應該油全銀色+鍋釘,噤先至有型有款ma!!
最正粗口手勢(做俾孩記睇 )就係因為孩記, 我先從marvel 6"地獄走出來, 因為價錢 ...
mankind 發表於 2-3-2011 10:14 AM

2012年ML全力回歸喎~~ 返嚟啦~~~ 返嚟啦~~~~~~:he:

個人喜好同鍾唔鍾意呢d嘢好主觀,亦冇對與錯
但我覺得如果只係因爲自己唔鍾意就踩到人哋一文不值就點講都講唔通
Satogill 發表於 2-3-2011 10:42 AM

點解唔將金色油埋做銀色呀~?War Machine Ver正d喎~~:71:
我未經歴過toybiz年代,原來當年買6”玩具都係噤痛苦!
我仲以為依家買mu3.75"先至噤痛苦,又要食 ...
gumng 發表於 2-3-2011 10:49 AM

其實我都未經歷過果個年代,雖然我有玩Toybiz ML
但其實我都係Series13先開始玩同追,都已經係Toybiz沒期,出到Series15就過咗比Hasbro喇
點解唔將金色油埋做銀色呀~?War Machine Ver正d喎~~
Devil_Fudou 發表於 3-3-2011 03:24 AM

War machine ver. Hulk buster ?
諗起都覺得有型,不過要加大量重型武器係背脊!
回復 83# Devil_Fudou
當年住得好近太古吉吉島. 但又唔係好鍾意玩6", 因為由細到大都傾向玩3.75". 除非有d特別鍾意既角色同埋玩具系列.
結果我第1隻marvel legends就買左magneto, 其實當時真係幾難見到.
toybiz其實唔止得ML, 我當年都有玩Lord of the Rings.
希望黎近ML會係HK易買到啦!
回復  Devil_Fudou
當年住得好近太古吉吉島. 但又唔係好鍾意玩6", 因為由細到大都傾向玩3.75". 除非有d特 ...
Firewalker27 發表於 3-3-2011 04:50 AM

係啦.... 要講易唔易買得到,Hasbro真係差過Toybiz好多啦.....
Hasbro成日玩exclusive,難買到嘔..... 就算唔係exclusive亦都係要搶先買到....
不過Toybiz當年多貨到死晒貨亦唔算係好事
個中指好粗