Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 你手頭上有無一條完整的 line ?

我會限住自己玩某一種line,但又唔會買齊
例如我宜家多數都係買sic平成主角,但係又唔會買齊,又可能會見到靚就買
其他玩具都會因為呢個借口而考慮多左先買,最後變相買少好多
BANDAI經常斷奶
SDX唔計限定差captain
從來都無 "買齊" 呢補癮, 所以我諗無掛. 除非條LINE 真係出得個幾隻

暫時齊 EVA ROBOT魂囉

通常要齊都只會要求齊某套劇既主要角色/主要FORM

講開龍珠SHF, 連魂SHOP限定都無得出真係慘...:unhappy:

細個成日好恨可以齊到一套M記既公仔, 4-5隻一套個D :x
唔知我呢d 算唔算??

1) Ultimate Solid 拉打
2) Ultimate Solid 咸蛋
3) Ultimate Monsters 咸蛋
4) FW Ultimate Operation

:77: :77:

Studio Halfeye: 完全変形 & 最小変形 except Getter

CMS MAS Yusha series: normal and DVD limited version.

Studio Halfeye limited collections

CMS Yusha action figure whole collection (DVD limited and ordinary versions)

只有max factory 的加爾巴系列係暫時齊套。因為喜歡套動漫所以每隻都係有感情先買。本來係唔齊套的。。因為當中有兩隻係限定品。點知有次見有間鋪平賣,所以都買左。如果限定品係高價我都唔會為齊套而買。
景品算唔算...景品我刀有一條~_~

Ultimate Solid - 全部拉打
Dragon Ball DG - 暫時全齊
Dragon Ball SHF  - 暫時全齊

係咁多
都係半死 / 斷左o既 line
:45:
以前玩超合金LINE,呢大半年主打SHF
小弟雖然儲玩具日子短淺, 收藏亦唔多, 但慶幸有一個系列儲齊: Rider Machine Chronicles 幪超騎乘電單車扭蛋系列, 可惜呢個系列出到 series 6 就停咗。

本來都想儲齊匠魂, 但後期啲產品經常翻炒同一個拉打/ 超人, 感覺個氹越來越深, 唔再踩落去...。
之前見好多Ching都好齊聖衣神話(唔計限定)
1. SIC, miss 2 except Decade.  
2. GFF
3. GFFMC
4. HCM Pro miss 1 except Destory Gundam
5.  ...
Douglas.M.Saint 發表於 27-2-2011 05:33 PM

:36:果然係魔人~~

:31:我自已出個D野自已都唔齊唔好講人地出個D就一定唔會齊~
都係炒雜揀鐘意款先買~
勉強去講海洋堂由86年~88年出既北斗之拳1比12同1比6既首辦模型系列齊晒。
1比15欠A SET。
1. SIC, miss 2 except Decade.  
2. GFF
3. GFFMC
4. HCM Pro miss 1 except Destory Gundam
5.  ...
Douglas.M.Saint 發表於 27-2-2011 05:33 PM

果然係魔人...:(
呢度有冇人有買齊晒所有bandai 或takara 出過既產品 ?

有齊一兩條line 既根本就好閒