Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 你手頭上有無一條完整的 line ?

回復 14# lhfsamuel

ching , this yr, i can enjoy to buy all different type of toy (超合金 , macross, TF, 黃金戰士,Gundam...........), more fun and relax compare with past 2 yr .....add oil ching
咁大個仔真系賣當當的兒童玩具都未試過齊既.........
d-art:35:
雜誌就有兩本齊:66:

目前只有買shf 同robot魂而且淨係入有愛 :38:

屋企實在冇咁多位display :80:
回復 18# JOKerK

得兩隻 :66:
OCC既ooo系列,暫時齊曬,但系應該仲有好多隻未出∼
Just buy the like...:38:
嗯....
依家諗緊有無d line出得一件玩具
滿足一下子 "儲滿"成條line既慾望XD

結果係無
所以都係鍾意先買...
都只收喜歡的 ~ 而且還是挑著收:52:
真要全收 ~ 可能會去賣精賣血賣器官:67:

為什麼我老爸不是李嘉誠啊:63:
回復  JOKerK

得兩隻
Assassin 發表於 27-2-2011 07:19 PM

唔好踢爆我:31:
从来、完全没有这样的想法呢:

俺觉得再好,也不可能每一个都合心的。
再者,为买而买——俺比较反对咯,太浪费了。

大大既題目好有意思,好有討論既空間﹗勁﹗
我都認為玩玩具,除非個個系列既跟住一隻你非常鍾意既野來出,這樣才有入哂成set既理由。
好似我自己都有好多robot魂,唔少人都問我係唔係全部入哂,我即時否認為否定啦~~
因為robot魂入面都有幾多唔係自己杯茶既野,只係見佢出出下愈來愈多自己like既野,我先入坑啦。如果條line變左「強製入手」既時候,一定就係炒家出擊既時候啦,好似「神話」就是了......好多大大都係高位入左,一定程度上就個市場而言,未必係一件好事。因為這樣好容易會令成條line都唔健康,好可能以後奉神話出既時候,都例起炒風,好似下個月既冥王,好可能又有同樣既情況。當然,小弟都係按照最近既情況而作出判斷,講錯左請包涵一二。:64:
如果就robot魂而言,雖然佢貴左,不過都重算係「計到出來」。如果其他炒物,我就一定唔會碰。玩玩具都要保持理智,致各位同路既大大~~真心既~:64:
暫時SHF RIDER 同 ULT 咸超齊章
只差一隻既加爾巴系列
拉打 頭
拉打 裝著變身
拉打 Ultimate Solid
龍珠 坐龍
龍珠 HG
龍珠 DG