Toysdaily 玩具日報

[其他] 黑面王換sad貨,真係受氣

回復 30# ONE-SEVEN

的確非常恐佈,

又唔係出門後冇得換, 花十多廿分鐘聞答式看公仔, 又黑又唔清楚, 又看不到背面defect.
玩玩具玩到禁...何苦...Check下沒有欠件便回家慢慢愛撫個公仔囉...

買幾千萬樓都係冇得先看實物架啦...
其實HT不如考慮以後出既figure個packaging轉左好似10周年個style咁, 比舉可減少客人驗屍的時間之如又可以將個盒變細D方便收藏, 一舉兩得呀:73:
回復 31# Macross.

我認為如果某一位Sales做得過火便要記下他的名牌告知其老板...因為如果不"指名道姓"地去投訴,只會對做得好的sales不公,因為個位senior sales可以把問題推去新人身上. 老板也不知頭不知路地個個也駡! 也不能把問題根源去掉!

You are good man.不想另人失去工作 . 不過都係個句: "如果有HT sales做出越過你底線的行為, 便指名道姓去投訴吧!"
頭像被屏蔽
頭像被屏蔽
聽到有驗屍官拿隻公仔出來活動一會,才收貨.可能嗎?
唔單止D Sales乞人僧,好多驗屍官都十分令人討厭.
以家仲有D思覺失調既,冇咩事都係唔好去HT.
GunBuster 發表於 8-2-2011 10:36 PM

"好多驗屍官都十分令人討厭"
好有興趣聽下驗屍過程如何令人討厭~
HAHA~
聽到有驗屍官拿隻公仔出來活動一會,才收貨.可能嗎?
bigtomm 發表於 9-2-2011 01:22 AM

無可能, 盒盒拆過邊個要! 但我記得好早以前係真係開盒CHECK, 但依家無LU~
回復 28# GunBuster

Agree! 唔係幫HOTTOYS,但見過有D驗屍官真係好X乞人憎!
高高地有兩個, 有個新有個舊....我覺得舊的高人還可以
頭像被屏蔽

如果要check埋90度直角, 睇埋膠面有冇花, 就真係嚴重左d............

但老實說, 我攞貨時, 都睇左好多隻..........之前都排左成粒鐘隊.................

因為實在太多面罩問題, 隔住窗口都睇到................ 同埋, 一路排隊時, 眼見好多大大check完放低果幾盒, 我都有份派中, 跟本一打開, 就睇到有問題.............

如果叫我隨便選一盒, 轉頭再換件, 可能又要排120分鐘.......................
如留返下次換, 我住得比較遠, 搭一程車都個幾鐘.........一來一回, 兩個鐘以上, 比較花時間.......
所以, 盡可能都減少要再去的機會..............

幸好, 我選的那盒都沒有大問題, 水口位我果隻都有, 但我接受到, 唔需要換,

......除了那個必中招的胸甲..........
但老實說, 我攞貨時, 都睇左 ...
good886 發表於 9-2-2011 10:14 AM

agree
me too~
其實HT不如考慮下比D客仔響廠收貨,仲要係未入盒前,有咩問題響廠即換,咁咪唔駛煩到D黑面sales o羅!最好肯上廠收貨有埋折扣優惠及VIP禮物!
頭像被屏蔽