Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 訂貨的喜與悲 - 訂貨的 開心 OR 慘痛經歷分享區~

頑仔有咩訂? 我主要訂 One Piece 景品/ POP, 唔知有冇呢?
movie_arms 發表於 4-2-2011 11:51 PM
唔清楚,我就主要訂SHF:)
呢個經歷, 定位為.......有趣? 定係咩類別好呢...............
movie_arms 發表於 4-2-2011 11:52 PM

只可以說是無言...:44:
頭像被屏蔽
另外不得不提上個月係呢度嘈過個間垃圾 X 街現時點 12x 力 x (Y 拍店名又名 Powerful XXX), 訂野出貨超慢 ( ...
ranger_ckk 發表於 4-2-2011 03:09 PM

之前原本都想搵佢訂野,點知佢話訂貨單無哂,佢想住求其搵張白紙開就算,我見佢咁求就求其講個藉口即閃左去第2度訂
頭像被屏蔽
之前原本都想搵佢訂野,點知佢話訂貨單無哂,佢想住求其搵張白紙開就算,我見佢咁求就求其講個藉口即閃左去第 ...
O暈 發表於 5-2-2011 10:49 PM

WA!
好頂癮喎件事........
小弟都有唔少訂玩具經驗,都可以同大家講下~~

不過我第一次訂玩具就非常慘痛...
話說一兩年前我去雞旺某鋪訂wonder festival限定個隻figma初音
訂三魚,咁我就落左魚半訂,間鋪都有單有據咁樣,上yahoo睇佢都成千幾個正評,咁我就好放心咁係到等到貨....

如是姐過左幾個月,眼見隻figma都有街貨我都未收到電話,就落左去雞旺睇睇...
點知就出事!成間鋪空左!真係人去樓空:50:
我即刻打返張單個電話,無人聽!咁就中招:56:

事後係td知道有好多人同我一樣中左招,就去左集體報警,不過報警個日我就唔得閒,有版友幫我拎張單去報...

直到上年九月到,警方打黎話拉到人(個陣我都唔記得左件事,隻野都另外買返)(個阿sir十二點幾打黎,嚇我一跳!)叫左我去錄口供。
落完口供佢地話遲下會正式charge佢,不過遲下遲下,都二月幾啦,警方都係無任何聯絡....
:67:所以話,訂野,再好聲譽,佢都可以夾帶私逃.....

雖然係咁,都無阻止我繼續訂玩具:73:畢竟有D野,唔訂就要食炒價....

另外有一次訂野就好開心!
上次訂figma(又係figma) sp隻 BRS 同黏土人BRS ,話到明sp,隻野又貴,咁我又仆左去訂。
不過我又遲訂,就訂左二魚八,兩隻合共就五魚四啦。
我就銀行過數,各落一魚訂。
而間野就上網搵既,不過見周圍都cut訂,而佢又有間鋪,咁我都唔理得咁多

點知哩兩隻野竟然有行(可能得我唔知..),周街都有,仲平而二魚一,當堂唔開心哂。
不過心諗唔訂都訂左,履行合約精神,我都諗住去比返原價去羅貨。
去到間鋪,個老細好好人咁比幾盒我揀,自已落手落街拆埋雪莉紙比我睇,個心都舒服D。
不過最令我開心既係,佢竟然平返比我!隻figma計返二魚三,隻黏土人就二魚五六到,雖然唔及最平既街價,但係我已經覺得賺左!:71:佢其實可以照收我二魚八!

(不過隻figma我玩玩下整斷左個腰部關節,個天果然唔會比我咁好彩...:56:)
小弟都有唔少訂玩具經驗,都可以同大家講下~~

不過我第一次訂玩具就非常慘痛...
話說一兩年前我去雞旺某 ...
阪神 發表於 6-2-2011 12:13 AM

你果單野都有D印象 TD 見過
呢D走佬 Case, 又唔係常見既...
發生既係不幸, 而唔係唔發生係幸運既我又覺得
肯平番俾你都算係不錯, 至於係咪最平價都唔係最重要
最緊要方便自己同買得開心
下下要最平價先係買得精明開心既, 咪只會倒番轉頭唔開心~
最緊要係入得心頭好, 錢, 搵得番黎既~! (豪氣說話而己~)
"有些店家返貨平左, 會扣除差額比返我(這是少數店家"
嘩, 呢D真係良良良店
movie_arms 發表於 4-2-2011 11:26 PM

如果你是有訂PVC的, 我不介意分享幾間店給你:)
哈哈,你都幾黑仔
我就經常係賊船訂野, so far 都無乜野唔開心經驗
但係係雞汪地庫近樓梯個間就經常有不 ...
ranger_ckk 發表於 2-2-2011 04:51 PM

我係黑仔王黎架 !
就講 SHF 啦 !

零號我訂左... 插水 !
THE FIRST... 又插 !
FAIZ 買接近二魚... 又又插 !

我想講我屋企得 4 隻 SHF 囉 :45: :45: :45:
不過最令我開心既係,佢竟然平返比我!隻figma計返二魚三,隻黏土人就二魚五六到,雖然唔及最平既街價,但係我已經覺得賺左!佢其實可以照收我二魚八!
阪神 發表於 6-2-2011 12:13 AM

佢開善堂 :34:
如果你是有訂PVC的, 我不介意分享幾間店給你
kulaching 發表於 6-2-2011 01:25 AM

冇呀, POP 計唔計數係 PVC? haha~
我係黑仔王黎架 !
就講 SHF 啦 !

零號我訂左... 插水 !
THE FIRST... 又插 !
FAIZ 買接近二魚... 又 ...
玩具 發表於 6-2-2011 01:30 AM

算喇, 自用既話, 心理上賺左同蝕左既感受黎既o者~
(講就易, 但如果係我都會媽媽聲, hahaha)
冇呀, POP 計唔計數係 PVC? haha~
movie_arms 發表於 6-2-2011 01:43 AM

POP 都係PVC來:P    ESEETXX和G-POIXX  訂PVC都不錯, 前者會多人熟悉, 但他不接POP訂.
頭像被屏蔽