Toysdaily 玩具日報

[其他] 筋肉人友情血盟軍專區(分享日本kin 29 shop 大阪筋肉人特設會場)

呢d figure真係好正 :80:
可惜大埔冇得買
我想要戰爭上校呀 :63:
原帖由 gerrakit 於 28-12-2007 12:39 AM 發表
呢個topic真係好鬼正!

support!

多謝支持, 我會keep住搵料同影d好相俾大家分享
原帖由 真中淳平 於 28-12-2007 12:34 PM 發表
呢d figure真係好正 :80:
可惜大埔冇得買
我想要戰爭上校呀 :63:

有心唔怕遲,而家出新系列G muscle 係入貨好時機 

mircoman 炒冷飯套裝

:80:
CCP 彩色戰神, 水牛人
原帖由 kevin_mask 於 28-12-2007 01:43 PM 發表

有心唔怕遲,而家出新系列G muscle 係入貨好時機 

其實旺角有冇地方有呢d figure買???
另外,G muscle係咩野黎???
因為我係岩岩先黎呢個論壇 = ="
原帖由 真中淳平 於 28-12-2007 03:57 PM 發表

其實旺角有冇地方有呢d figure買???
另外,G muscle係咩野黎???
因為我係岩岩先黎呢個論壇 = ="

旺角而家已經好少,  最多係笑萬, 街旺或者上yahoo bid,  唔建議你而家先儲大FIGURE,因為好貴同好多角色已經絕版 如果你想散買可以話我知你想要邊隻, 我會話你聽邊度仲有 http://www.f-net.ne.jp/cl/romando/muscle.html

G muscle

G MUSCLE 系列同樣由浪曼堂出品, 體積比較細小, 平均10CM高, 同MICROMAN 差唔多, 但造形比較DETAIL, 黎緊會開發好多唔同角色,  前途無可限量:71:

原帖由 kevin_mask 於 28-12-2007 02:46 PM 發表
:80:
CCP 彩色戰神, 水牛人

雞筋 蒙古男 5角星:53:
呢對ccp係咪hmv限定?? 係既話彩色正好多wor

回覆 202# 的文章

唔係HMV限定, 不過都係限定500件 http://www.ccp.jp/muscular/co100_099.html
原帖由 kevin_mask 於 28-12-2007 05:26 PM 發表

旺角而家已經好少,  最多係笑萬, 街旺或者上yahoo bid,  唔建議你而家先儲大FIGURE,因為好貴同好多角色已經絕版 如果你想散買可以話我知你想要邊隻, 我會話你聽邊度仲有 http://www.f-net.ne.jp/cl/romando/musc ...

咁g muscle宜家係咪好多地方都有??? 例如笑萬, 煙事點???
另外, 戰爭上校(什麼版本也沒所謂) and 惡魔將軍, 宜家邊d地方有得買 @@"?:77: thank you
原帖由 真中淳平 於 29-12-2007 09:16 PM 發表

咁g muscle宜家係咪好多地方都有??? 例如笑萬, 煙事點???
另外, 戰爭上校(什麼版本也沒所謂) and 惡魔將軍, 宜家邊d地方有得買 @@"?:77: thank you

未出的,詳見Page10

warsman同惡魔將軍等其他師兄答你:73:
原帖由 強中美 於 29-12-2007 10:20 PM 發表

未出的,詳見Page10

warsman同惡魔將軍等其他師兄答你:73:

唔該晒,師兄:77:
原帖由 真中淳平 於 29-12-2007 09:16 PM 發表

戰神有彩色同限定全銀色, 全銀色好多地方都有, 例如笑萬16/F, 價錢較平,約三舊,  彩色戰神我咁耐都只係見笑萬地庫B2上電梯位,唔知幾錢,  不過果間價錢一向偏貴.......或者可考慮上YAHOO BID 隻限定藍戰神, 6舊半

惡魔將軍暫時冇貨, 可以多D留意YAHOO, 間唔中有人放
哈~等我代版主講o下故啦~]

今周煎雙蛋老師又發揮佢地『煮』的力量啦!!

原來上次拉麵男比戰神打謝上山醫時,
神醫幫比同佢講過第日會有『間隙之救世者』呢條友!
重講得拉麵咁堅修為先可以分辨到邊個係!!:34:
哈哈神醫即係神醫呀~~:34:

於是拉麵亦認定混亂......
2000萬馬力組而家就變左混亂咖考牌官啦~

萬太郎好快又會再問:「究竟我重係咪呢本書主角呢?」:56:
原帖由 kinniku 於 30-12-2007 01:25 PM 發表
哈~等我代版主講o下故啦~]

今周煎雙蛋老師又發揮佢地『煮』的力量啦!!

原來上次拉麵男比戰神打謝上山醫時,
神醫幫比同佢講過第日會有『間隙之救世者』呢條友!
重講得拉麵咁堅修為先可以分辨到邊個係!!:34:
...

為左幫混亂全力注魂咖拉麵,
HIGH到連自已舊電(蒙古面具)都丟埋.......
又睇煎雙蛋下期點「煮」法.....:34:

Thanks KINNIKU 大大 update

拉麵除左面具,  睇下佢可以維持幾耐

各位, 金肉人II 世 23期已經出版啦, 怏D去買啦