Toysdaily 玩具日報

[玩具報告] 童年之夢!!!!—ROBOT魂 重戰機 L-GAIM MK-II 完全玩評報告(多圖更新#45)

YES~~謝謝樓上既大大,下次影番D「正腳」既相先~
因為拿佢出盒個陣已經係咁,所以都沒有為意~
Vince: word cut, 大大, 討論價錢請到 市場區, 在主版, 請討論玩具本身的樂趣. thx
重戰機 is similar to Five Star Stories 4xxx years...
售價有點高
影武者 發表於 26-1-2011 07:38 AM

x2
but looks good.
very good, buy it tomorrow sin...:^

這一隻R魂真係做得好DETAIL,係貴少少,不過,真係有佢既價值。好過純粹買隻限定品設屋企~^^~
這隻是必買品 :71:
多謝分享:D
其實我係忠實既R魂FANS(之前係山口),間中都會玩下COMPOSITE VER KA,不過就無R魂咁多.....
依家我睇好幾條LINE既出品:
SIDE AS(驚爆)—因為成條LINE都真係幾靚仔,雖然其中既FLAKE唔太受歡迎,其實都係做得相當唔錯架~
SIDE FFN—第一隻出品幾好玩,如果之後多一點變化會更好
SIDE HM(新既)—作為第一隻出品,高QC、高可動、高價錢......整體都非常好,期待看下MK1隻腳

期待既LINE

SIDE EVA—太多限定,太可惡了,不過出得既都OK~
SIDE VF—唔知點解好少人會講佢,其實VF-25都真係出得幾靚仔,係副甲差少少,再搞搞佢OK架~VF27和之後既YF29,佢出限定都要入=.=~

失望既LINE

SIDE KMF—太千篇一律,隻隻個FEEL都好似倒模一樣,0驚喜
SIDE LFO—按道理已經沉沒了......

有喜有悲LINE

SIDE MS—作為數量最多既一條LINE,本身真係,唔可以說好又唔好說差.......如果隻隻都係F91就好。

多謝大大D實物相。我以前都玩過HCM Pro同SHCM Pro,Robot 魂真係差好遠。呢隻重戰機造得其實比其他R魂好,不過都係個句,要好有愛先會入(雖然我都有買Offshot Mark I, 魂Spec Mark I同 R3 Mark 2II,都算有少少愛)!
回復 24# MasterGen

我覺得係之前的R魂,有部分真的做得好差,或者實物同官圖差九條街。
比如好似UNICORN(DESTROY)、CROSSBONE系列、EXIA、某程度上GUNDAM等,都真係做得麻麻地,變左大家有時會先入為主左。
其實R魂有D真係做得好,如果做得好既都被人用有色眼鏡看就很可惜了。
6000 yen for childhood memory, it is fair enough.
正~~~入呀~~~:shiny:
很快手...

L-Gaim Mark II... 這個小櫻必買... 問題只是何時...

順便提一下... L-Gaim Mark II的 ...
小櫻 發表於 26-1-2011 11:24 PM

您真係好細心~~~:71:
多謝樓主詳細既報告.

戰機形態好似幾實淨喎!
樓主, Mk - II 右邊係無盾的......