Toysdaily 玩具日報

[玩具攝影] 攝影測試 - 新景 + AKIRA, 史泰龍, Alice [多圖小心]

今日換個新景試燈又試影,主要係想試新景同1/6公仔配唔配合...

就呢張睇雖然主體夠光,但氣氛欠奉,點解呢?

呢張就熄咗盞大燈,唔多夠光,但有氣氛喎!!

跟住影咗好多張,都不太理想,等大大們解救!!
個背景我諗起"Once upon a time in America":71:

beside, 第2 張好有feel :71:
係幾好feel,究竟要清楚抑或要有feel?真好難取捨!
小弟愚見
要清楚不如就咁black bg
玩得背景我一定揀 mood~~
你個背景 好似係橋底之類環境,本身係吾夠光
所以第二張先咁夾,就咁一個小小光源打上架車就好夠
重好似有埋景深,幾正
其他太光,反而同背景吾係好夾~~~
因為背景圖嘅光源係背光...由橋嘅方向照入條街...
如果正面打燈就會唔吻合....所以龍哥個幅比較夾~
又係喎...要改改至得喇!多謝大大嘅提點!
不過每次開壇影相...然後再執野真係幾煩,
要下星期至可以補影過!:49:
又係喎...要改改至得喇!多謝大大嘅提點!
不過每次開壇影相...然後再執野真係幾煩,
要下星期至可以 ...
borisasf 發表於 17-1-2011 12:47 AM

Support Good Shot :71:
影相真係幾大心機又酷時,
但個人覺得玩Figure唔影相就好似損失好大
有如食完餐飯無食主菜一樣:51: