Toysdaily 玩具日報

查看: 13561|回復: 27

[玩具報告] 1/48 紅渣素祖,滲線同加燈, apr 12 updated with PG and painted

用o左一日素祖完隻 1/48 紅渣, 重滲埋線同加燈.  隻 Megasize 紅渣冇隻高達出得咁好, D夾口實磨鬼死我!  同隻 RG 比就更加冇驚喜得個大字:45: 好難擺pose! 不過呢隻野都係预o左齋企.  遲D冇咁凍先幫佢噴油.

紅渣晒冷... megasize, MG, HG, RG & S HCM Pro, hcm pro & 可動戰士, 我知我知, still missing PG, 未砌, will come later!

黎兩張招牌pose

馬沙大戰亞寶... 兩隻野好難企穩, 好難擺到型pose!

之前果D用 iphone 影, 今次正正經經用 DC 影兩隻 Megasize 門神, 不過唔係應該高達高過紅渣o架咩!

thank you for watching...:77:
GOOD GOOD :71:
大大有冇MIA?
大大有冇MIA?
nwt15 發表於 15-1-2011 01:30 PM

又好似有, 不過MIA D quality...算吧啦!
頭像被屏蔽
7 x 赤いザク ?  
ho ho ho~~~~~~~~~~`  :34:
...好大隻...
:$正呀
超正的說啊!
:71:
bro
what is next ?? :shy:

D夾口 design very bad... that is why I haven't bought it yet.:45:
:what: Lazy work from Bandai.
huge~~~~~:77:
盞燈好爆!有冇辦法暗d?
bro
what is next ??
S20081997 發表於 15-1-2011 04:06 PM

once weather get warmer, PG 紅渣 should be next.  PG 點都唔可以素祖咁嘥!
想請問一下
可以做加燈教學嗎?
例如貼一下電池箱,接線,開關等的圖片
好讓我學習一下
yakumo1987 發表於 15-1-2011 01:41 PM

我D加燈好山寨o下! 求其焊埋D線就算, 冇加開關, 次次都要拆背包黎開關...:55:

And other than paint the inside to black, 唔知點整暗D, maybe 車o下舊電囉!:38: