Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: hondacl7

[玩具報告] 1/48 紅渣素祖,滲線同加燈, apr 12 updated with PG and painted

都以好靚啦:71:
once weather get warmer, PG 紅渣 should be next.  PG 點都唔可以素祖咁嘥!
hondacl7 發表於 16-1-2011 02:33 AM
:71:
終於砌完隻 PG 紅渣.:78:  完本想用 metallic red 但係宜家D 油好鬼缺貨... 連 thinner 都冇得賣! :unhappy:  唯有用番D normal color
先黎兩張骨架相  

噴完油上完甲

上完貼紙, 完功:45:

隻 Megasize 都噴完油, 不過冇晒油所以只係薄噴, 噴完好似唔係好覺...:26:

之後黎幾張大合照啦! 有 Megasize, PG, MG, RG, HG (Expo special coating), EMSIA, Super HCM Pro, 可動戰士 同 hcm pro

再黎幾張同 1/48 & PG RX-78 o架合照

多謝收睇:77:
好大.............個廚房!:71:
屋企無位,睇完大大個post,止下引就算啦。

靚渣,靚相,靚廚房!

有愛,有心,又有力!
haha... 果到唔係廚房, 係一枝酒都冇乘係擺滿玩具o架酒吧:34:
1/48 同 PG 都係齊企好型, 鋪屎好難擺...:55:

BTW, 好似唔見有 CHing 砌隻 1/48 綠渣 ge!  我果隻應該今日會收到, 不過都唔知去邊到買油同 thinner 黎噴佢... 唔知好唔好轉用雙星油(一路都係用開郡是), 因為雙星有正式鬼佬代理, 唔會因為日本果邊泣泣亂而冇貨到!:56:  雙星油係唔係難控制好多? 有冇大大可以比D意見小弟!
嘩!大哥你住十二宮架?屋企大到有羅馬柱
haha... 果到唔係廚房, 係一枝酒都冇乘係擺滿玩具o架酒吧
1/48 同 PG 都係齊企好型, 鋪屎好難擺...:55 ...
hondacl7 發表於 12-4-2011 10:03 PM
郡"是" is better for bandai models
well done again , bro H !!
they feel its kitchen , haha !! :DD:DD
may be they havent see many gundam heads @ back , not dishs :he:
this series gundam heads I still havent part 4 :cool:

can take some 0 gundam photos for me , bro H :shy:
:71:
認同大大講法, 紅渣真係比不上高達. 而小弟都搞緊呢隻MEGA SIZE紅渣, 磨夾口都磨足我媽媽聲....最最最麻煩是居然氣管位事旦用兩塊野咁夾埋就算, 連珠仔都唔比串...省到我死咁滯~~~
回復 23# S20081997

Here you go for the hg 0 Gundam, just 素祖同滲線

4 隻 hg, 0 Gundam rollout color, Exia Gundam Expo special paint ver, 00 raiser designer color & 00Q, all only 素祖同滲線.  1/144 太細隻 for 我呢D老人家去玩噴油...:31:
OH~~ MY GOD~~~
只能以兩個字
形容~
"壯觀"~!!
^.^d
頭像被屏蔽