Toysdaily 玩具日報

[分享討論] Figure攝影擺位 + PS作品研究及分享討論區

小弟係c3影的劣相,希望大家唔會覺礙眼:77:

今日做左兩張!! 大家比d意見!!!:77:

唔駛講, 大家都知係呢張照住隻PVC 擺出黎嘅pose啦!!:58: 不過ps左!!!:77:

我鍾意可動嘅原因就因為佢可以好自由咁擺出自己想擺嘅pose!!! 再加上可以自己創作, 就更加吸引玩家喇!!!

PS:啱啱個星期日過左去旺角訂Accel Booster!!:$ 順便睇下有冇其他野啱入!! 結果見到嘅就係樣樣都好貴.........:die:

好明顯, 日本嘅天災導致日元對換率上升, 其實對於日本人黎講真係雪上加霜... 但係興幸嘅係當佢地仍然繼續有貨物對外輸出嘅話, 仍有機會可以用較高嘅對換率來令收入增加!!! 事實上, 日本貨物在世界上已經擁有一定占有率, 所以呢個現象對日本仍然係有少數利益, 當然幫助不多啦!!! 喺呢度再次祝福日本, 希望佢地喺處理核危機同救災方面可以順利啦!!!
今日做左兩張!! 大家比d意見!!!

唔駛講, 大家都知係呢張照住隻PVC 擺出黎嘅pose啦!! 不過 ...
aeromanCCM 發表於 4-4-2011 05:05 PM

正呀~~~~~~~~~~!:shiny:

唔駛講, 大家都知係呢張照住隻PVC 擺出黎嘅pose啦!! 不過 ...
aeromanCCM 發表於 4-4-2011 05:05 PM

我有個只pvc...但我相信我一定影唔到咁好.:cool:...
正呀~~~~~~~~~~!
天天~ 發表於 4-4-2011 06:32 PM

謝謝天天大開我PS眼光!!! 我會繼續努力練好d PS架喇!!!:64:
我有個只pvc...但我相信我一定影唔到咁好....
御遠將 發表於 4-4-2011 07:25 PM

其實呢d都係PS嘅大能姐!!! 御遠將兄都得架!!!:71:
我又來~~:35:
(未完成)

我又來~~
(未完成)
天天~ 發表於 4-4-2011 09:31 PM

好期待天天嘅作品呢!!!:handshake:
謝謝天天大開我PS眼光!!! 我會繼續努力練好d PS架喇!!!
aeromanCCM 發表於 4-4-2011 09:25 PM

我也只是新手啦~~~:35:
to share the best DC for toys!

to share the best DC for toys!
Gundam@EFSF 發表於 4-4-2011 10:15 PM

呢部好野黎呢!!!:shiny: 我遲d都打算入部二手D5000呢!!!:)

AEROMAN 兄...... 太猛了~ 好有氣勢~ 巧妙地運用了光~! 學習了~!! :71:
(PS 我還不會用 XDDD 睇黎真係要快D 學下先得~):67:
呢部好野黎呢!!! 我遲d都打算入部二手D5000呢!!!
aeromanCCM 發表於 4-4-2011 10:18 PM

我都想儲錢買DSLR:42:
AEROMAN 兄...... 太猛了~ 好有氣勢~ 巧妙地運用了光~! 學習了~!!
(PS 我還不會用 XDDD 睇黎真 ...
戰將 發表於 4-4-2011 10:20 PM

多謝戰將兄讚賞!!!:64: 其實d光係PS做出黎架!!! 下面嘅先係原圖!!:43:

影相嘅時候只要處理光源方向, 用PS改嘅時候就可以夾d架喇!!!:) 戰將兄不如都試下用PS啦!!:71: 我都係自己摸下摸下, 邊試邊整架咋!!!:(
多謝戰將兄讚賞!!! 其實d光係PS做出黎架!!! 下面嘅先係原圖!!

影相嘅時 ...
aeromanCCM 發表於 4-4-2011 10:43 PM

感謝AEROMAN兄~!! :64: