Toysdaily 玩具日報

[分享討論] Figure攝影擺位 + PS作品研究及分享討論區

我都想儲錢買DSLR
天天~ 發表於 4-4-2011 10:29 PM

我屋企有N記嘅全手動鏡, 所以先想買佢咋!! 不過N記夜拍真係好強!!!:71:
我屋企有N記嘅全手動鏡, 所以先想買佢咋!! 不過N記夜拍真係好強!!!
aeromanCCM 發表於 4-4-2011 10:58 PM

N記係Nikon?
N記係Nikon?
天天~ 發表於 4-4-2011 11:11 PM

係呀!! 乜唔係唔比講牌子名咩??:?
係呀!! 乜唔係唔比講牌子名咩??
aeromanCCM 發表於 4-4-2011 11:26 PM

相機應該唔怕掛...:(
其實呢d都係PS嘅大能姐!!! 御遠將兄都得架!!!
aeromanCCM 發表於 4-4-2011 09:27 PM

最好可惜既...我唔愛ps呢...不過我會斷續試....:78:
呢部好野黎呢!!! 我遲d都打算入部二手D5000呢!!!
aeromanCCM 發表於 4-4-2011 10:18 PM

我個部係二手既80後:x
橫掂都係不如二手的90後Y:he:
我都想儲錢買DSLR
天天~ 發表於 4-4-2011 10:29 PM

買啦:75:
我屋企有N記嘅全手動鏡, 所以先想買佢咋!! 不過N記夜拍真係好強!!!
aeromanCCM 發表於 4-4-2011 10:58 PM

噢:!邊枝好野:shiny:
我個部係二手既80後
橫掂都係不如二手的90後Y
御遠將 發表於 4-4-2011 11:37 PM

我都有考慮過D80, 不過我d fd話如果唔係舊嘅自動鏡, 就唔駛AF連動啦!! 咁D5000就夠喇, 又平d!! senser又新d!! 咁喎!!!:58:

另外, d舊鏡係我老豆嘅, 唔係太知係咩model!! 只知道有3, 4支左右啦!! 如果我順利買到!! d鏡就係我架喇!!!:shiny:
我都有考慮過D80, 不過我d fd話如果唔係舊嘅自動鏡, 就唔駛AF連動啦!! 咁D5000就夠喇, 又平d!! ...
aeromanCCM 發表於 4-4-2011 11:54 PM

唔....都ok既...如果你唔會買鏡既話...d5000新啲,又平又正既唔難搵...好似3字中....d80舊啲...3字以下....咁你快啲買啦:75:
唔....都ok既...如果你唔會買鏡既話...d5000新啲,又平又正既唔難搵...好似3字中....d80舊&#2187 ...
御遠將 發表於 5-4-2011 12:08 AM

之前見到Y拍賣有部shutter count唔一千多嘅D5000 body賣三差三魚, 結果好快咁比人買左.............:sad:
唔好買d5000啦, 無機身摩打,
幾煩的, 當然你落腳影無咩所謂
上肥花睇2手貨啦,
但你買左之後∼
你就發覺你要買好多野...
又係一個深坑...你影玩具~
點可以唔買支Marco鏡呀~嘿嘿
之前見到Y拍賣有部shutter count唔一千多嘅D5000 body賣三差三魚, 結果好快咁比人買左........ ...
aeromanCCM 發表於 5-4-2011 12:12 AM

要check部機要睇好多野...你唔熟要搵朋友同你一齊check....
唔好買d5000啦, 無機身摩打,
幾煩的, 當然你落腳影無咩所謂
上肥花睇2手貨啦,
但你買左之後∼
你就發覺 ...
mr406aa1 發表於 5-4-2011 12:20 AM

謝謝大大意見!! 咁請問Nikon二手, 大概三差左右有咩好介紹呢!!!:64:
要check部機要睇好多野...你唔熟要搵朋友同你一齊check....
御遠將 發表於 5-4-2011 12:24 AM

謝謝御遠將兄!!! 咁我一定會mark實我個fd架喇!!!:77: