Toysdaily 玩具日報

查看: 11020|回復: 47

[分享討論] 我响HT同ENTERBAY購買貨品後嘅感想!!!

舊年年尾啱啱幫襯開兩間公司嘅貨品,HT當然係我至愛嘅史龍Barney Ross,而Enterbay就係李小龍隻猛龍過江雕像!!
其實我都係第一次幫襯Enterbay,以佢嘅知名度,店鋪裝修及貨品售價,我估點都唔差得去邊,可惜到取貨的時候,真係勢估唔到,會比一個又殘又舊嘅盒我,我問有無個好啲,攞出黎仲衰過第一個,嗰時已經流咗滴汗,心想橫掂都唔係太想儲個盒,(太大)就算數了,那小姐再幫我攞隻嘢出黎叫我check,我心想又幾好人喎,諗住望望便走人,但最後我竟然選咗三隻先買得落手,唔係塊面痴"咩"咗就係隻眼痴到斗雞,每次位女店員都响閣樓攞隻剩公仔(無盒)落黎,攪到成枱都係李小龍,好似個工場咁,我覺得我好似响街邊檔買緊鞋咁.........我都唔好意思再選了,從中抽隻就是了,番到去又發現隻腳係插唔入啲窿度,又係痴錯位........不過我係度想讚一下那位女店員,她態度一直都很好,很幫忙,自問一向唔係完美主義嘅我到最後都攪成咁,相反响HT,今次係第8隻史龍了,從未出過事,今次直情望都唔望就攞走!!!番到去都係一如以往的大玩大讚,這兩次的經驗.給我完全不同嘅購買感覺,經這一次之後,我確實對Enterbay有很大的失望,因我之前確實期望很大,失望係指Enterbay對貨品的重視程度,買家希望每一件貨品都是完好,全新,QC有水準,這樣地從店舖開心的拿回家中!!!到下一位買家時,又可能跟我一樣揸住一大堆响度"簡",完全唔係我當初所想,亦係我最唔鍾意做嘅,頓覺Enterbay要做到HT般的質數,真係仲有一段時間,希望Enterbay要更加倍努力,令我重新改觀啦!!!
,頓覺Enterbay要做到HT般的質數,真係仲有一段時間,希望Enterbay要更加倍努力,令我重新改觀啦!!! Rambo 發表於 4-1-2011 08:55 PM

唔同意.....

風雲 雖然係遲 但比到我好驚喜既感覺...

D衣服同甲真係靚到....

HT衣家冇哂驚喜囉....
頭像被屏蔽
頭像被屏蔽
咪咁啦柒哥,二百蚊coupon對大大真係咁重要咩~
shiine 發表於 4-1-2011 09:21 PM

:38:
頭像被屏蔽
個姐姐仔quality真係好過隻小龍雕像好多架:73:
HT + EB 姐姐仔 = Perfect :61:
Enterbay 果位姐姐服務態度一流!希望各位 Ching 唔好對佢太 harsh。:61:
一個火速發展拾級國際市場,另一個仍然沉醉於自己的"潛行空間"
如何比較呢:38:
一個向上走,一個向下走.......
今日係enterabay見到個四眼驗屍官, 驗左成半個鐘, 又要a的頭, b的甲, c的鞋.
換來換去, 態度差, 口中又帶港女的 jip jip 聲. 但2位女仕都非常耐心地欣勤招待,非常抵讚.
同一貨品上手我自己不覺有問題, 一隻已合格, 玩具而已, 又不是買青花古玩, 其實不太吹毛求恣.
另今日去HT拿10周年限定版, 人不多, 10分鐘已KO,  待客態度友善.
有傾有講, 比以前許志安/黑臉技安時大有進步. 貨品保持水準, 希望二間店子有良姓競爭,
為香港玩具界揚眉吐氣.
我支持7爺....風雲系列至少有三隻高水準作品...近期至愛魔風....
heewing 發表於 4-1-2011 11:57 PM

:handshake:
我支持7爺....風雲系列至少有三隻高水準作品...近期至愛魔風....
heewing 發表於 4-1-2011 11:57 PM

個3隻係咪無名,絕無神,魔風..?
如果係的話,幸好我有其中兩隻...
我都係講事實啫...原以為魔風因為廠商風波會求其出完就算....但真係比到我驚喜....
heewing 發表於 5-1-2011 12:11 AM

呢隻真係幾正, 不過係個座縮左水.....................