Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 我响HT同ENTERBAY購買貨品後嘅感想!!!

今日係enterabay見到個四眼驗屍官, 驗左成半個鐘, 又要a的頭, b的甲, c的鞋.
換來換去, 態度差, 口中又帶港 ...
黃金雙子薩卡 發表於 2011-1-4 23:55

見過HT有人驗「雪梨紙」tim....問你死未
^_^ 發表於 5-1-2011 12:20 AM

咁趣緻?

呢D叫咩病呀:Q
回復 19# ^_^

叫佢驗埋張保養單丫笨~~:66:

在下不才, 斗瞻問可以點check, 還請賜教.
頭像被屏蔽
回復 22# MAX

我有呀,睇下有無串錯字,收多我錢呀...:36:
我都係講事實啫...原以為魔風因為廠商風波會求其出完就算....但真係比到我驚喜....
heewing 發表於 5-1-2011 12:11 AM

I want to buy it too but not at this unreasonable price level.

How can EB charge more for this one ??
我都在塲
Re黃金雙子,今天我都見到個四眼仔hahaa
^_^ 發表於 2011-1-5 00:20

我都想,但無雪梨紙啊 {:2_115:}

資金, 再加上老闆能力問題

HT Howard 眼光, 計劃一流 (他原本是室內設計師), 加上運氣 (Iron Man, Dark Knight 大熱), HT 越做越大

Enterbay Bill 早期的成功 (李小龍) 令他覺得自己不會做錯任何事, 結果他任何事都做錯 (大熱 風雲 成為垃圾)

Bill 是 figure 界中第一個重用韓國高手, 以及意識到包裝設計重要性的人

Howard 不但全盤接受, 更青出於藍

事實證明要成功, 你不需要最有創意, 只需要接受自己的不足, 吸收對手的優點

最後再加上一點點運氣.........:67:
如果當年 Bill 能夠利用 李小龍 帶來的名和利, 技術 打入國際電影 figure 市場

今時今日雄霸天下的很可能另有其人.......:66:
Re黃金雙子,今天我都見到個四眼仔hahaa
shun1219 發表於 5-1-2011 02:26 AM

係? 真係失敬失敬~~~
我都係講事實啫...原以為魔風因為廠商風波會求其出完就算....但真係比到我驚喜....
heewing 發表於 5-1-2011 12:11 AM

老實講,如果咁既質素係HT出,你小唔小先?價又差唔多...........會唔會有雙重標準先?
我都係個句:唔好理邊間出,想要先買..