Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 皆旺地庫垃圾岡

我去雞旺只會睇兩間...
1. 地庫OP個間,可以上網睇佢有咩貨...
2. 3樓OP個間,價錢雖貴少少,但訂左價 ...
小堅 發表於 6-1-2011 02:00 PM

地庫果間我都只係買現貨
因為計訂價, 相同貨品, INs 有某一店舖收訂比佢平(Ins 收五草, 地庫收一魚)
同埋Ins 果間開業開得比佢早
所以我訂多數在 Ins 果一店度訂
(以前我一向唔 buy 訂玩具, 但呢家, 一來忙到冇時間行玩具場, 二來睇住好多時 D Pop/ 組立轉個頭就身價一番, 真係唔訂唔得)
雞王3樓, 好多現貨價偏貴, 一定數目既價係 Target 高追人士..........
反而o係佢度入過幾隻龍珠大旦~
PK人 ~ PK舖:DD
小弟想入SHF....吾知有無好店推介..
因為聽你地講到咁,真系吾多想去:80:
好怕中焦:69:
(鬼咩XD又屎又爛癮XDD
講左咁耐雞旺廢舖,其實各位大大知唔知現時點有乜野黑店?:26:
我自己手頭有一間,不過睇下各位係唔係都係苦主:45:
講左咁耐雞旺廢舖,其實各位大大知唔知現時點有乜野黑店?
我自己手頭有一間,不過睇下各位係唔係都係苦主 ...
ranger_ckk 發表於 6-1-2011 07:22 PM

黑店就唔算有
以前就有間男人婆黑面店
不過早排換左老細了~
講開In,s...
新開試業個間賣SIC New電王四魚半可靠嗎?
有無大大幫襯過?
講開In,s...
有無大大幫襯過?
hitsu 發表於 6-1-2011 09:16 PM

X貓?係上一層既分店來的!
講開In,s...
有無大大幫襯過?
hitsu 發表於 6-1-2011 09:16 PM

講開In,s...

In,s 間囍帖 ok 嗎 ?
小弟想入SHF....吾知有無好店推介..
因為聽你地講到咁,真系吾多想去
好怕中焦
(鬼咩XD又屎又爛癮 ...
262006 發表於 6-1-2011 06:57 PM
想入SHF ??
go to MK ctma superman
sino 1/f drink bun (new arrival)
n 2/f , 1/f xx1x also ok
n big ship la
講左咁耐雞旺廢舖,其實各位大大知唔知現時點有乜野黑店?
我自己手頭有一間,不過睇下各位係唔係都係苦主 ...
ranger_ckk 發表於 6-1-2011 07:22 PM
1/f n 2/f gundam shop "law"
is "fry" sellers
everytimes have toys show must C them
X貓?係上一層既分店來的!
tvg 發表於 7-1-2011 12:31 AM
panda ok , is fm ctma 16/f
is pre-order best choice !!
many friends dont go to "bad boy" change to panda to pre-order
later than bad boy but good service :71:
panda ok , is fm ctma 16/f
is pre-order best choice !!
many friends dont go to "bad boy" change  ...
S20081997 發表於 7-1-2011 01:50

Thx bro:64:
Go there to buy New DenO a few day later!
黑店就唔算有
以前就有間男人婆黑面店
不過早排換左老細了~
movie_arms 發表於 6-1-2011 08:52 PM

咁我開估啦,之前七八月係一間叫 X 王既舖訂左隻十月出貨既 figure,
之後十月到左我見佢附近有間舖係月初己經有,咁我入舖問幾時有貨但係無個店員(問過兩個個個都話要問老細)答到我.........
好啦,等左成個月我等到有 d 煩去左佢個 yahoo 拍賣度問,但係問完俾埋單 number 又係無反應.........
到最後佢十二月頭黎貨,咁啱個期我唔得閒要中港兩邊走,你估佢做左乜野令我咁火慶???
佢夠膽到貨之後 call 我拎貨唔夠兩日 send e-mail 催我拎貨仲寫話到左貨好耐(哈,真係見鬼啦,早一個星期入去都唔見有,莫非有鬼???)
限我兩日內拎貨!@#$@#!%^T!@
我根本無時間去拎,唔夠三四日我又收到個留言話過左七日當我棄訂 (三四日,真係好野,我訂咁耐野都未試過有舖頭咁等錢駛連幾日都唔等得)
咁我就無左幾舊水.............(其實我到而家都仲未有時間去嘈佢,各位大大有乜野意見令我可以拎返 d 錢唔駛益呢間 pk 野呢???)
咁我開估啦,之前七八月係一間叫 X 王既舖訂左隻十月出貨既 figure,
之後十月到左我見佢附近有間舖係月初 ...
ranger_ckk 發表於 7-1-2011 01:55 PM

有時我又覺得呢d, 可能無奈地爛鬥爛......
唔通同佢打官司咩......
不過如何爛鬥爛, 就視乎你既同爛成本.....
頭像被屏蔽