Toysdaily 玩具日報

[改造交流] IRONMAN M4戰損改裝

i dont own any 12inch figs but this is one hell of a custom, u have my support :71:
回復 11# hellobil

其實你睇得o岩架,我做梗時巳發現over左,但既然都整左,就索性整埋佢,所以其實後來辣的比較淺的好點,但既然之前唔小心辣過龍左幾粒,不如又試下多小小,橫掂都係,其實花痕都多左,因為小又覺得好似唔係好夠,一多d就又多左喎...哈....!!
其實實物冇咁誇,影完相出黎我覺得仲誇過我眼見的!
你似乎都識整的,有機會大家分享下

其實我本身唔係咁惡的,只係見好多人拎住隻玩具又呢樣又果樣,呢樣唔滿意果樣唔滿係咪都嘈先火起o者,我本身係好和善的,亦唔戒意批評,尤其是我自己玩出來的更唔怕
回復 29# hellobil

我本身幾鐘意廢鐵的...!!
回復 36# BlackD

本來做左,因為做完又想做金屬感所以抹番走卒番金屬,其實頭側有的.....!!
回復  hellobil

其實你睇得o岩架,我做梗時巳發現over左,但既然都整左,就索性整埋佢,所以其實後來辣的比 ...
BBQ6712 發表於 3-12-2010 12:33 AM

其實嗰位大師啲論據係冇問題
資料性也不俗(看得出佢一定有玩槍械或wargame之類)
唯一就係嗰出發點唔好
惹人反感
又提高唔到自己地位
可苦呢:o
頭像被屏蔽
我覺得整得幾正喎 :71:

唔駛理D憤青(/老)
佢地見到咩都睇唔順眼,咩都要嘈...
可能佢日日照鏡都要鬧自己一鑊先出得門口 :66:
好正!如果某d彈洞可以排得亂些少便更好了
Woo...mann, you really have some freaking guts to do this custom work:71: and the finishing was great.

Did someone quote this as rubbish???:58: I'm sure you could sell this off over evilbay for twice the price.:78:
改得好SUPPORT:71:
玩具係自已玩 ,自已滿意最緊要.
:71::71::71:

回復 49# BBQ6712

唔知你有冇咁做, 如果冇既話你下次可以試下先用D酒精筆起左稿, 唔老黎就擦左佢, 鐘意先落手辣, 咁就唔怕萬劫不. 辣雞頭其實唔係咁好control, 因為熱力源源不絕, 你控得太耐佢個窿就會無la la越變越大. 燒紅既大頭針或小鐵釘會好D, 辣出黎既彈窿會細緻好多.

我係熱誠地與樓主分享, 其他不喜歡本人用詞的朋友請高台貴手.
回復  BBQ6712

唔知你有冇咁做, 如果冇既話你下次可以試下先用D酒精筆起左稿, 唔老黎就擦左佢, 鐘意先落 ...
hellobil 發表於 3-12-2010 12:27 PM

學到嘢!
支持閣下今次既分享!
熱誠嘅分享如果因為表達用語不合宜
最後變咗謾罵
就太可惜了:$

這才是玩Figure的至高境界,神人呀!:52:

可惜我沒有你的神技!
大大已經改得好好 , 自己喜歡就是了

個人認為有埋d打 碎戰甲
露出的內件 機械構造會 "令"上加"令"

喜歡重傷型戰甲 , 奈何我只訂左一隻, 自己技術唔夠班操刀...