Toysdaily 玩具日報

[改造交流] IRONMAN M4戰損改裝

唔鐘意咪算囉~何必要咁樣批評人家既一番心機呢~:54:
good job~
首先很高興,又多一位肯花心思去改玩具的大大.      我都同意 #11 hellobil大大約的說法.子彈孔太重手了,辣雞應該點到即止,再加小許火藥的爆痕作圍邊,視覺上可能會舒服一點.以上理論,
以上理論, 不喜勿插 !
唔鐘意咪算囉~何必要咁樣批評人家既一番心機呢~
roby1976 發表於 2-12-2010 11:11 AM

Agree with you~
睇嚟又會挑起罵戰...其實人哋列明係冇跟電影內嘅情節造型,樓主將款Mark 4整成「斬件五馬分屍battle god damage version」都仲得~
而且下下講到要現實情況理據去解構Ironman...咁大家真係吾好買吾好玩。
因為電影好多情節係吾make sense。
提出個人意見,係互相分享交流係好事,但變成批評、「彈」...又可能演變成互相罵戰(?)換着我係樓主,真係會有多少心up...好地地無私分享,受到咁嘅冷言。

Great job, support!:71:
樓主夠狠夠胆色, 仲要有技術, 改得型; 期待下次作品...:77:
支持自改.....:77:
辣雞+銀油, 30分鐘起貨, 都冇咩難度既野黎. 但係我就唔鐘意咁la, 好地地1隻Mark 4搞到成舊廢鐵咁, 重要咁多 ...
hellobil 發表於 2-12-2010 10:31 AM

畫畫都有印像派同寫實派,做模型,有時亦可以為左視覺效果,將某D野誇張
電影一樣係CG製作,無數咁多位刻意做得誇張,好似D爆炸位,你做CG既會唔會同個導演講,其實呢隻炸藥爆起黎冇咁多火架,應該全部都係黑煙!
導演當然唔受,成個畫面黑媽媽,阿婆都唔睇,觀眾睇既係勁爆特效,而唔係科學考證。
唔係話你錯,但你而家入人地個post睇人既加工作品,玩成點都係別人自由。好似我入人地d個人作品展,見到d差既作品,都唔會即時開火哈哈哈當場笑九人,
因為阿婆細個教我乜野係尊重別人,唔係show off自己有幾叻幾識野。
我有睇你D作品,係勁喎,但真係唔欣賞你咁樣去批評人地,好可惜。
藝高人膽大!:71:
:58:咁捨得?
畫畫都有印像派同寫實派,做模型,有時亦可以為左視覺效果,將某D野誇張
電影一樣係CG製作,無數咁多位刻 ...
Toro 發表於 2-12-2010 01:08 PM

惡意批評別人的善意分享,,,
網上就係好多呢的人..............:67:
不過,算la樓主,,,,唔好同呢的人,一般見識
anyway,謝謝分享~~~~
頭像被屏蔽

回復 28# godofcat

好ah, 你買隻Mk 4黎過我改無任歡迎ah.. 你叫我自己um荷包做隻廢鐵版, 我就唔舍得la.

(注: 或者唔好叫廢鐵版, 叫” 嚴重戰損版”, 因為跟據呢樹既風土人情, 貢樣講會比較顯得” 專重別人” 的. 順便再加一個窿 “o” 比喜歡插我的人插個痛快罷 )

哇,真係爛到可以掉落垃圾桶.
大大 學下尊重別人 可能太沉迷figure 而不懂表達而已
PPerry 發表於 2-12-2010 02:13 PM

就係可能現實冇人尊重佢.....
所以未要係到吠人law>...................