Toysdaily 玩具日報

[其他] 香港主義,共產主義.

頭像被屏蔽
回bad

夠清楚未?夠近期未?使唔使列晒近哩3個月所有3字頭呎價既成交盤你睇?
拍硬檔唔好一味偏激好唔好?
就算3字頭呎價既比例係少,咁係咪代表冇?係咪又唔可以當數據?

962B只有夜晚係10-15min一班? are you sure?  你有搭過?
我1-6,朝朝早就係坐962B,我試過最早8:30am搭,8:40有一班,
8:50am又一班,9點正又有一班,直到我最遲既記錄係9:30pm,果陣都係10min一班車!!
照你咁講,不如行5min就返到工好唔好?
一到樓下,mk,cwb,tw,tm,kt全部巴士小巴都有好唔好?
仲要響正mtr樓上,行條橋就有大型商場添ok?
.........鬼唔知阿媽係女人呀?

所以話依家真係一代不如一代,
又要老婆正,又要禮金平,
有呀,有好多配套一流,價錢超平既盤呀,
凶宅咯,分屍又有,埋屍又有,住唔住丫?
回復 16# bad-aries
你讚唔讚成最低工資?

Bad兄,人地岩晒架!  由頭到尾又系有$人仇视窮人(丙兄, 我都算半個中產黎既, 不過無你咁有$)...  我一直都係想強調傳媒誇大仇視你地呢d有錢人姐...
頭像被屏蔽
頭像被屏蔽
”貧富懸殊任何地方都有
問題係香港傳媒不停鼓吹:貧富懸殊•••••••係要正視呢個問題
香港係貧富懸殊數一數二的地方...
你應該知咩叫堅尼系數”
再回 bad

上層有人講到心理,我就不妨用響你既身上,點知一試便知靈......

2字頭仲有好多,要唔要睇?
好多香港人同閣下一樣,人講乜你就信乜,完全唔會自己去求証一下,
明明去多2頁紙已有平盤,梗係要望住d 3字頭既......唉.........
今日路人丙同你講3字頭你信,正如d人同你講樓市全部過萬一呎你都會信,
因為你只會相信負面既野,而唔會去求証負面既野有可能係"有心人"做出來陰你,
哩個就係迷失自我立場既反應.

至於962B......唉.........使唔使我拎住部攝影機,由朝早8am拍到10am比你睇?
正如上面所講,閣下只會相信,而唔會去求証~
小弟讚唔選成最低工資, 睇黎係OFF TOPIC, 小弟都唔想響同一條THREAD入面講.  不過你可以查返以往既POST ...
bad-aries 發表於 21-11-2010 01:38 AM

冇離題,但唔解釋住,因為你又中左我計......
頭像被屏蔽
頭像被屏蔽
頭像被屏蔽
頭像被屏蔽
丙叔...你有車有舖有樓呢上左岸既人係唔同既...

當年中國初期局勢不穩,推行共產穩定民心,
大量充公資本 ...
水水的基地 發表於 20-11-2010 12:46 AM

水水的基地 大大講得好

不是公平不公平那麼簡單,當基層,弱勢社群.努力都無法得而糊口,仲大問題....  廷而走險 ,逼虎跳牆 ...............世界大亂,,無人想見到
臺灣政府有足夠公屋,居屋,有工業發展,香港什麽也沒有
香港政府都吾幫香港工商發展,,,80後何來出路
電力汽車.香港有出.吾用得.......要用外国
頭髮檢毒,香港中大有出.吾用得.......要用外国
演唱會香港有耀榮吾用得.........要用外国

香港政府只炒金融,,炒樓

政府真係有心去扶貧就俾多D人地去發展空間,,,發展多面工商業
其實會否是一個有趣的話題呢?一些受欺壓的人,幫在欺壓他們的人,去欺壓更低層的人,是不是很有趣呢?
有錢佬是不是真的大曬呢?是不是完全不可動搖呢?要贏有錢佬其實好容易,只要全香港人一齊唔打佢工,唔再幫襯佢任可生意,一定死! 是不是很簡單?問題是那些較安穩的一群,他們會出來嗎?不會! 每年公司盈利幾多個億,人工加到 4% 已經燒豬還神! 上位者的花紅卻以千萬來計,但不又是心甘命抵每晚無償 OT 到十一點,口裡說著:係咁架啦!
我認識一個人,精英級,一星期做足七日,晚晚十點先收得工,十零萬一個月,我問佢,你有無諗過,同公司講,收八折人工,淨低既錢攞黎請個人幫你,等你可以朝九晚六,返番五日工。
佢答我: 佢寧願自己食番0個兩成人工............

有時真的要諗下,其實是不是什麼也關政府事呢? 好像今天有單新聞:

電鑽鑽心口 金融才俊自殺昏迷
任職財經界的男子疑不堪工作壓力,昨午在西環皇后大道西住所以罕見方式自殺︰用電鑽自鑽左胸陷於半昏迷,幸其外籍友人之前收到他來電,知悉事不尋常,上門揭發事件報警。警員和救護員到場將傷者送院搶救。

點解呢位人兄,情願死,都唔肯辭工呢?